Obiectele pe care le primim de la persoane dragi ni se intiparesc in suflet si dobandesc o valoare emotionala mult mai mare decat alte lucruri care poate costa mai mult sau sunt mai la moda. Din acest motiv ne este foarte greu sa ne luam ramas bun de la ele atunci cand se sparg, ciobesc, zgarie sau se rup. Insa uneori se gasesc solutii si le poti oferi sansa sa se transforme in altceva. Acest proiect este dedicat vaselor de ceramica sau portelan care s-au spart, uzat, zgariat s.a.m.d dar de care nu esti pregatit sa te desparti. Chiar si ele vor fi incantate sa devina o oglinda handmade.

Pasul 1
Asadar, in afara de farfuria sau de platoul mai sus mentionate, vei mai avea nevoie de o ruleta, hartie, creion, oglinda, marginile de la o perna, adeziv, foarfece, epoxidic pentru ceramica, banda dublu adeziva, carlig pentru farfurie.

Pasul 2
Masoara perimetrul platoului cu ajutorul ruletei, luand in considerare marginile din centrul platoului, unde este cel mai plat. Masoara toate marginile, deoarece daca vrei sa folosesti un platou sau o farfurie veche, acestea cu siguranta nu vor fi simetrice.

Pasul 3
Deseneaza pe o foaie de hartie forma masurata si tai-o pentru a realiza un sablon. Verifica daca se potriveste perfect, suprapunand sablonul peste platoul pe care il vei folosi. Daca ai realizat sablonul corect acesta ar trebui sa se potriveasca perfect si sa stea drept pe platou; este esential sa se intample asa pentru ca oglinda handmade sa fie un real succes.

Pasul 4
Mergi cu sablonul la un profesionist in taierea geamului pentru a realiza o oglinda de forma folosita. Solicita ca marginile sa fie netezite deoarece va fi mai usor de manuit. In cazul in care folosesti o farfurie rotunda, este posibil sa gasesti o oglinda de marimea de care ai nevoie la un magazin de geamuri si oglinzi.

Pasul 5
Realizeaza un “tiv” la oglinda folosind marginile unei perne. Taie marginea unei perne cu 3 cm mai lunga decat perimetrul oglinzii. Lipeste partea plata a marginii, pe partea de desubt a oglinzii. Cu o pensula subtire, aplica adeziv pe cativa centrimetri din material, dupa care apasa-l pe marginea oglinzii si tine-l nemiscat pana se usuca. Procedeaza la fel pana acoperi tot perimetrul oglinzii. Cand cele doua capete se intalnesc lipeste-le unul peste celalalt si lasa-le sa se usuce.

Pasul 6
Foloseste adeziv epoxidic pentru ceramica, pentru a lipi oglinda de platou. Pune adezivul de jur imprejurul oglinzii, pe partea din spate si fa si un X mare dintr-un capat in altul. Apasa oglinda pe platou si asteapta sa se usuce. Daca nu doresti ca acest obiect decorativ sa ramana definitiv, inlocuieste adezivul epoxidic cu banda dublu adeziva.

Pasul 7
Nu ti-a mai ramas decat sa agati platoul pe perete si noua ta oglinda handmade este gata.