Orice gazda buna isi doreste ca musafirii sa se simta bine si sa petreaca timp de calitate impreuna. Insa, odata cu buna dispozitie se instaleaza acea stare de relaxare care te impiedica sa fii atent pe deplin si inevitabil apar si pete, uneori foarte dificil de indepartat. Scoaterea petelor poate fi o provocare pe care gazda trebuie sa o accepte de una singura, doar daca nu cumva se hotaraste sa organizeze un after party in care sa ii puna pe toti la treaba. Cu toate acestea, exista cateva artificii in curatenie care pot face ca scoaterea petelor sa fie floare la ureche.

Cele mai frecvente accidente sunt cele care implica un pahar de vin rosu. Daca paharul se varsa pe masa, paguba nu este foarte mare. Si daca nu reusesti sa scoti pata, o fata de masa nu este prea greu de inlocuit, mai ales daca nu are valoare sentimentala. In schimb, daca accidentul are loc pe covor, situatia se complica. Scoaterea petelor de pe covor implica cativa pasi simpli, pe care te invitam sa ii urmaresti in continuare.

Pasul 1
Absoarbe cat poti de repede vinul cu ajutorul unui propsop de hartie sau a unei carpe albe curate. Este important sa actionezi pe loc pentru a preveni impregnarea vinului in tesatura. Aplica o presiune usoara care va creste in intensitate pe masura ce vinul este absorbit, insa ai grija sa nu creezi alti stropi imprejur. Continua sa faci acest lucru pana cand nu mai exista transfer de vin pe tesatura.

Pasul 2
Amesteca 75 de mililitri de otet alb cu 150 de mililitri de apa si pune amestecul intr-o sticla cu pulverizator. Stropeste pe pata cu amestecul de otet cu apa si apoi repeta pasul 1 pana cand nu mai apar pete rosii pe carpa cu care stergi.

Pasul 3
Amesteca o lingurita de detergent de vase lichid cu un litru de apa si stropeste pata. Freaca pata cu un burete pana cand nu mai apare nici un firicel de vin rosu in spuma.

Pasul 4
Clateste bine cu apa curata si freaca din nou. Deja vei putea aplica o presiune puternica pentru a putea absorbi toata umezeala. Repeta pasul acesta pana cand nu mai simti nici un pic de miros de otet sau de detergent.

Asadar, o pata mica sau mare nu poate determina sfarsitul distractiei, poate doar prelungirea ei pana cand nu mai ramane nimic de varsat pe covor.

sursa: http://goo.gl/ubqeMZ