Cei mai buni iepurasi de Paste si singurii care se bucura pe deplin de aceasta sarbatoare sunt iepurasii de ciocolata. Mici sau mari, cu surprize sau nu, fac deliciul celor mici si de ce nu si al celor mai mari. Dar, entuziasmul ia forma disperarii atunci cand te gadesti la scoaterea petelor de ciocolata atunci cand urechile iepurasului sau poate codita aterizeaza pe covor si nu in gurita piticilor tai. Totusi, nu intra in panica. Exista o serie de pasi care te vor ghida in scoaterea petelor si te poti intoarce la buna dispozitie.

Pasul 1
Indeparteaza cat de multa ciocolata poti de pe covor, folosindu-te de un cutit cu varf bont sau de coada unei lingurite. Cu cat este mai putina ciocolata de indepartat cu atat mai bine. Incepe din exterior si fa-ti drum spre mijloc astfel incat sa nu intinzi pata si mai mult.

Pasul 2
Aplica putina apa dintr-un recipient cu pulverizator si cu ajutorul unei carpe curate absoarbe apa cu grija, aplicand o presiune usoara, pentru a nu face stropi. Repeta pasul pana cand carpa nu se mai murdareste de ciocolata si daca este nevoie inlocuieste carpa cu alta curata.

Pasul 3
Amesteca un litru de apa cu o lingurita de detergent de vase lichid si aplic-o mai intai intr-o directie dupa care in cealalta. Aplicand apa in ambele directii te asiguri ca ai putere de acoperire a petei la nivel maxim.

Pasul 4
In scoaterea petelor de ciocolata este esential sa nu freci locul cu pricina. Este suficient daca folosesti o usoara presiune descendenta.

Pasul 5
Clateste cu apa curata si repeta procesul pana cand carpa cu care stergi nu mai prezinta urme de ciocolata. De aceea este foarte important sa folosesti carpe curate in procesul de scoatere a petelor.

sursa: http://goo.gl/jmKkob