In zilele frumoase de vara, iesirile la munte sau la mare sunt o binecuvantare. Aerul curat, briza marii, umbra padurii sunt niste scurte sedinte de terapie dupa o saptamana incarcata la serviciu. Si ca relaxarea sa fie totala, trebuie sa ai si un minim de confort, de aceea iti propunem sa nu uiti sa iti pui in bagaj niste scaune de camping. Fie ca vrei sa te bronzezi pe plaja sau sa te odihnesti dupa o drumetie pe munte, acestea iti pot fi foarte la indemana. Daca cele pe care le aveai pana acum s-au uzat, s-au rupt sau pur si simplu nu iti mai plac, iata cum poti sa inlocuiesti materialul astfel incat sa iti intre din nou in gratii.

Pasul 1
Inainte sa pregatesti bagajul pentru iesirea la aer curat, aduna mai intai materialele de care vei avea nevoie pentru a confectiona macar doua scaune de camping, pentru tine si persoana iubita. Iti va trebui o panza sau un material din 100% poliester (doua culori diferite sau cu imprimeu), ata mai groasa (100% poliester), masina de cusut, foarfeca, ruleta sau rigla, ace, creion de marcare si fier de calcat.

Pasul 2
Masoara lungimea scaunului pe care vrei sa il actualizezi, ia in considerare lungimea totala, inclusiv capetele care sunt indoite in spatele scaunului. Vei masura materialul existent deja, dar pe care intentionezi sa il inlocuiesti. Adauga la lungimea totala 2,5 cm care vor fi necesari in procesul de coasere.

Pasul 3
Taie la dimensiunile corecte ambele materiale pe care vrei sa le folosesti pentru a realiza scaune de camping (cele pe care le-ai notat la pasul anterior).  Daca faci un singur scaun, iti vor trebui cate doua bucati din fiecare material taiat (fata si spate).

Pasul 4
In centrul materialului taiat, traseaza o linie pe diagonala, folosind o rigla si un creion de marcat. Ai grija ca linia trasata sa se afle in acelasi loc pe ambele bucati de material. Taie materialul in dreptul liniei cu o foarfeca ascutita.

Pasul 5
Coase cele doua bucati contrastante de material pe taietura si in diagonala. Pentru a fi sigur ca nu se descoase si te trezesti mai aproape de pamant decat ti-ai fi dorit, poti decupa o bucata de material pe care sa o cosi chiar pe cusatura, in diagonala, in spatele scaunului. Realizeaza o cusatura decorativa in partea din fata, chiar pe taietura in diagonala.

Pasul 6
Va trebui sa verifici cum este prins materialul de scaunul pe care il ai tu pentru camping. La cele mai multe dintre ele, materialul este pliat pe sine pentru a forma o bucla astfel incat partea de sus si de jos a scaunului sa treaca prin ea. In acest caz, tot ce ti-a mai ramas de facut este sa cosi bucla si sa consolidezi cusatura, prin cusaturi repetate in acelasi loc.