Atunci cand casa este plina cu decoratiuni de Craciun, totul iti inspira o stare de buna dispozitie. Te intorci in trecut cand, copil fiind, toate responsabilitatile erau pe umerii celorlalti si tu puteai sa te bucuri de lucrurile marunte, care dau sens vietii. Ce minunat ca poti sa recreezi acea stare prin simpla infrumusetare a locuintei cu decoratiuni de Craciun. Si pentru ca perioada aceasta este limitata, iti oferim alte idei astfel incat sa nu pierzi nici macar o secunda din sarbatoarea de Craciun.

Pasul 1
Acest proiect iti ofera o alternativa la clasicul brad de Craciun. Are avantajul major ca nici un brad nu va fi sacrificat si nu ocupa nici un pic de spatiu, deoarece il vei aranja pe un perete gol. Astfel de decoratiuni de Craciun le poti realiza utilizand numai cateva crengute uscate de copac, luminite si elemente decorative specifice anotimpului.

Pasul 2
Vei folosi in jur de 6 crengute de copac, de dimensiuni diferite, pe care le vei fixa crescator in perete, de la cea mai mica in varf pana la cea mai lunga in partea de jos. Daca nu ai norocul sa le gasesti la dimensiunea care iti trebuie, foloseste un fierastrau de mana pentru a crea lungimea de care ai nevoie.

decoratiuni de Craciun 1

Pasul 3
Pentru a fixa crengile in perete, lipeste niste tinte de fiecare creanga, dupa care infinge-le in perete. Va functiona la fel de bine daca vei utiliza cuie in schimb. Gaseste varianta care se potriveste cel mai bine pentru tine si peretele tau. Asaza crengile la distante cat mai egale, astfel incat sa obtii un pom de Craciun cat mai echilibrat.

decoratiuni de Craciun 2

Pasul 4
Realizeaza o stea din crengute mici si subtiri, pe care sa o asezi in varf. O poti acoperi cu vopsea argintie, pentru a obtine un plus de farmec. Poti lipi intre ele crengutele pe care le-ai folosit pentru a realiza steaua, cu ajutorul unui pistol de lipit.

Pasul 5
Asaza de sus pana jos o instalatie de pom si aranjeaza dupa bunul plac elemente decorative pe fiecare crenguta. Spre exemplu, poti folosi conuri de brad, decoratiuni de Craciun (oameni de zapada, Mos Craciun, saniute, stelute), beteala sau orice ai prin casa si ar arata bine in pom.

Astfel de decoratiuni de Craciun fac deliciul sarbatorilor si iti demonstreaza inca o data ca nu trebuie sacrificat nimeni pentru simpla placere a oamenilor, fie si daca vorbim de un copac. El are inainte sute de ani pe care ii poate petrece in liniste si armonie, acolo unde ii este locul, adica in padure.