Din ce in ce mai multa lume cauta sa schimbe agitatia si rumoarea orasului cu linistea si calmul traiului rural. Apartamentele din centru sunt inlocuite incet incet cu mici casute la marginea orasului, astfel incat sa impace si capra si varza. Insa, daca totusi iti place sa traiesti in oras si nu vrei sa te relochezi la tara, dar in acelasi timp ai vrea sa beneficiezi de fructe si legume naturale, iti poti transforma balconul intr-o mica gradina cu productie proprie. Poti incepe cu niste rosii suspendate ca sa te convingi cat de simplu este, dupa care poti continua si cu alte legume, cum ar fi ardei, castraveti, vinete samd. Gradina cu capul in jos are foarte multe avantaje si poate fi aplicata si daca locuiesti la curte dar vrei sa scapi de plivitul si prasitul legumelor, de atacul daunatorilor (legumele fiind in aer la propriu, daunatorilor le este mai greu sa ajunga la ele) sau vrei sa faci economie la apa.

Pasul 1
Pentru a cultiva rosii suspendate vei avea nevoie de o sticla de doi litri din plastic, un sac de gunoi, banda adeziva, rasad de rosie, cutter, prosoape de hartie, pamant de flori, bile de bumbac si sfoara. Poti cultiva rosii suspendate si in alte recipiente, cum ar fi galeti de vopsea lavabila, galetuse de aluminiu, bidoane, cutii de suc samd.

rosii suspendate 1

Pasul 2
Taie fundul sticlei de doi litri folosind un cutter. Apoi, infasoara un sac de gunoi negru pe mana si introdu-l in sticla. Dupa ce l-ai introdus inauntru, distribuie uniform sacul pe peretii sticlei. Foloseste un sac de gunoi negru pentru a atrage soarele si a incalzi cat mai mult radacinile plantei.

rosii suspendate 2

Pasul 3
Impatureste marginea sacului pe sticla si lipeste-o cu banda adeziva.

rosii suspendate 3

Pasul 4
Pregateste rasadul care o sa stea cu capul in jos, asigurandu-te ca are suficient pamant pe radacini. Infasoara-i radacinile si o parte din tulpina cu un prosop de hartie, dupa care introdu-l cu grija in interiorul sticlei, astfel incat planta sa iasa afara prin gatul sticlei. Prosopul de harie are rolul de a tine pamantul in jurul radacinilor.

rosii suspendate 4

Pasul 5
Umple restul sticlei cu pamant de flori si indeasa niste bile de bumbac prin fundul sticlei, care sa ajute la mentinerea apei pe o perioada mai indelungata.

rosii suspendate

Pasul 6
Leaga niste sfoara de gura sticlei, apoi intinde-o pe toata lungimea ei si la sfarsit lipeste-o si cu banda adeziva din loc in loc.

Pasul 7
Atarna micile rosii suspendate intr-un loc insorit si uda-le cu regularitate.

sursa: http://goo.gl/8i49OC