Nu trebuie sa te afli la o inaltime mare ca sa simti ca plutesti. Daca vrei ca momentele de relaxare sa fie cu adevarat inaltatoare, construieste un balansoar din paleti.

Pasul 1
Ce poate fi mai placut vara decat sa stai la umbra intr-un balansoar din paleti, citind o carte buna sau tragand un pui de somn? Pentru a te bucura de aceasta activitate, vei avea nevoie de 2-3 paleti, 2 x 4 cherestea, bormasina, suruburi, fierastrau, ruleta, franghhie, saltea sau perne, o husa din material impermeabil pentru saltea.

Pasul 2
Masoara dimensiunea saltelei sau a pernelor pe care intentionezi sa le folosesti pentru a stabili de cati paleti vei avea nevoie ca sa le sustina. Ia in considerare si spatiul de la sfarsit pentru a lega franghiile. In principiu vei avea nevoie de aproximativ 2 paleti pentru a-i fixa la capete iar in mijloc vei pune piese aditionale dintr-un alt palet.

Pasul 3
Gliseaza prin interiorul paletilor bucatile de cherestea, una pe fiecare muchie si una prin mijloc.

Pasul 4
Pentru a nu se deplasa de la locul ei, prinde cu suruburi cheresteaua pe partile laterale si pe mijlocul paletilor. Asa cum mentionam si mai sus, daca este necesar mai adauga bucati dintr-un alt palet la mijloc, pentru a umple spatiul ramas liber.

Pasul 5
Cel mai probabil iti vor ramane libere bucati de cherestea la capatul paletilor, pe care le vei taia cu ajutorul unui fierastrau.

Pasul 6
Alege o franghie rezistenta, care nu putrezeste usor. Poti folosi o franghie de polipropilena groasa si mai de calitate. Pentru a atasa franghia, gaureste cele patru colturi ale paletilor cu o bormasina. Vor fi necesare gauri atat in partea de sus a paletilor, cat si in cea de jos. Asigura-te ca dimensiunea gaurii este suficient de mare pentru ca franghia sa treaca prin ea.

Pasul 7
Trece franghia prin orificiu, astfel incat aceasta sa intre pe sub partea de jos a paletilor si in jurul bucatii de cherestea, dupa care fa un nod zdravan, de preferat un nod pescaresc, daca te pricepi.

Pasul 8
Prinde toate cele patru capete ale franghiei de doi copaci apropiati, astfel incat sa obtii un balansoar din paleti in echilibru.

Pasul 9
Pentru a putea spune ca ai un balansoar din paleti echipat complet, va trebui sa ii asezi deasupra si salteaua. Te sfatuim sa o imbraci cu o husa de vinilin sau ceva impermeabil, pentru a fi ferita de umezeala. Asaz-o deasupra balansoarului si odihneste-te putin dupa toata munca depusa.