Reconditionarea scaunelor se poate dovedi a fi un proces amuzant, plin de creativitate si extrem de surprinzator. Chiar daca primul impuls ar fi sa arunci scaunele vechi si pur si simplu sa iti cumperi altele noi, totusi, daca stai sa te gandesti mai bine, nimeni nu ar putea realiza exact ceea ce iti doresti in afara de tine. Si ca sa te convingem, astazi iti prezentam o metoda pe care sa o incerci atunci cand te apuci de reconditionarea scaunelor.

Pasul 1
Vei avea nevoie de un scaun de lemn (desi poti incerca acest proiect si pe alte tipuri de scaune), in jur de 10-15 curele vechi din piele (numarul acestora poate varia in functie de dimensiunea scaunului si de latimea curelelor), smirghel, vopsea spray (optional), lac de finisaj pentru lemn, bormasina si suruburi.

Pasul 2
Pregateste scaunul pentru marea transformare. Dezasambleaza sezutul deoarece vei avea nevoie de spatiu in care sa asezi curelele si apoi smirgheluieste intreaga suprafata lemnoasa. Daca vrei sa obtii un scaun nonconformist, care sa iti sara in ochi de cand intri in camera, atunci aplica un strat de vopsea intr-o nuanta puternica (rosu aprins, albastru metalic, verde brotac). Daca, dimpotriva, vrei sa obtii un aspect clasic, este suficient sa aplici un lac de finisaj pentru lemn si sa ii pastrezi culoarea naturala.

reconditionarea scaunelor

Pasul 3
Lasa-l sa se usuce bine pana sa te apuci de asamblarea curelelor. Cat astepti, poti sterge curelele cu un spray pentru accesorii din piele, pentru a le readuce stralucirea.

reconditionarea scaunelor 1

Pasul 4
Asaza curelele una langa cealalta pe sezutul scaunului si fixeaza-le la pozitie. Poti folosi atat tinte pentru mobila, pe care sa le infigi cu ajutorul ciocanului, cat si suruburi mici pe care sa le introduci cu ajutorul bormasinii. Aceasta alegere iti apartine insa nu uita sa strangi foarte bine curelele, pentru a fi cat mai ferme pe pozitie. Dupa ce ai asezat primul rand de curele, asaza si cel de-al doilea rand perpendicular pe primul. Trece fiecare curea printre celelalte, ca si cum ai tese la razboi.

reconditionarea scaunelor 2

Pasul 5
Taie excesul de curea cu ajutorul unei foarfeci. Incearca sa le tai la aceeasi dimensiune, chiar daca vor fi pe dedesubt si nu se vor vedea, tot merita sa arate frumos.

Cu cat vei folosi curele de latimi si modele mai variate cu atat va iesi scaunul mai spectaculos. Reconditionarea scaunelor te ajuta sa iti pui in aplicare cele mai inedite idei, asa ca nu te grabi sa fugi de acest pas, macar pana nu incerci o data.