Orice obiect are in spate o poveste care il insoteste inca din momentul in care a fost conceput si poate chiar dinainte. Cand te uiti in oglinda, primul lucru pe care il vezi este reflexia ta, dar daca privesti dincolo de chipul frumos poti vedea mult mai mult. Si rama de oglinda are o intreaga poveste in spate, in functie de materialul din care e realizata, poti auzi freamatul padurii, zbuciumul valurilor sau secretele muntilor. Astazi, iti propunem sa contribui si tu la povestea oglinzii si sa realizezi o rama de oglinda dintr-o putina de vin. Si astfel, cand vrei sa-ti privesti chipul iti poti imagina la ce petreceri a participat rama de oglinda inainte sa se aseze la casa ei.

Pasul 1
Inceputul este cel mai greu deoarece trebuie sa faci rost de o putina veche din lemn. Probabil mai gasesti asa ceva pe la bunici la tara si, daca nu o mai intrebuinteaza, ai noroc. Daca totusi nu poti apela la aceasta solutie, incearca la targurile de vechituri sau cauta pe internet daca cineva doreste sa o vanda.

Pasul 2
Dupa ce ai facut rost de putina de lemn, masoara diametrul bazei de jos si cauta o oglinda rotunda care sa se potriveasca dimensiunilor putinei.

Pasul 3
Nu vei avea nevoie de toata putina, asa ca va trebui sa o tai pentru a folosi doar baza pentru rama de oglinda. Este important sa ai cel putin doua inele de metal deoarece acestea tin sipcile de lemn unite, asa ca tai-o la aprozimativ 1,5 cm deasupra celui de-al doilea inel de metal. Marcheaza cu un creion de jur imprejurul putinii locul in care vei face taietura si foloseste un fierastrau.

Pasul 4
Odata ce rama de oglinda este gata, poti aseza si oglinda. Foloseste un adeziv industrial cu putere de lipire foarte ridicata pe care aplica-l din abundenta pe spatele oglinzii. Introdu oglinda in interiorul putinii si apasa cu grija pe ea, pentru a nu o sparge. Las-o sa se usuce cel putin 24 de ore.

Pasul 5
Aceasta rama de oglinda are un aspect rustic, asa ca indiferent de starea putinii, nu incerca sa ii aduci imbunatatiri. Vopseaua sau lacul aplicat pe lemn ii va diminua farmecul. Este suficient daca o cureti bine de impuritati si praf.

rama de oglinda 1

Pasul 6
Nu ti-a mai ramas decat sa aplici sistemul de prindere pe spatele putinii si sa o asezi pe perete. Foloseste un sistem de prindere puternic, deoarece oglinda va fi destul de grea si vrei sa te asiguri ca nu vor aparea accidente.