Exista foarte multe modele de rafturi suspendate care mai de care mai spectaculoase, fie ca vorbim de rafturi suspendate invizibile sau improvizatii care implica piese de lego. Cu toate acestea, daca mai vezi si un geamantan suspendat pe post de raft, atunci chiar poti spune linistit ca le-ai vazut pe toate. Si, chiar daca suna utopic, va asiguram ca nu este deloc imposibil.

Pasul 1
Apuca-te de treaba doar dupa ce ai bifat toate materialele urmatoare: un geamantan retro, placaj din lemn de 1×10, banda adeziva pentru pictura si coli de hartie (pentru template-uri), 2 suruburi de ½”,  4 suruburi de ¾”, boloboc, fierastrau, masa pentru fierastrau, surubelnita electrica.

Pasul 2
Cea mai dificila parte a intregului proces de construire a acestor rafturi suspendate este legata de sectionarea geamantanului. Si cand spunem dificila, ne referim si emotional, si fizic. Cand te uiti la geamantanul care ti-a servit atatia ani, ti-a carat cuminte toate hainele in toate delegatiile si vacantele si acum trebuie sa-l supui acestui proces destul de brutal. Insa, ia-ti inima in dinti, gandeste-te ca o faci tot spre binele lui si ca macar in acest fel iti va fi din nou util si apuca-te de treaba. Pune geamantanul pe masa pentru fierastrau si masoara in jur de 15 cm din partea din fata a valizei, apoi traseaza o linie. Acesta va fi marcajul pe care trebuie sa il urmaresti cand vei taia geamantanul cu fierastraul. Daca nu reusesti sa-l tai integral pe masa pentru fierastrau atunci termina ce ai inceput cu un fierastrau manual.

Pasul 3
Masoara deschizatura din spate a geamantanului sectionat (atat lungimea, cat si latimea) si taie un placaj de lemn care sa se potriveasca in acel loc.

Pasul 4
Daca ai mai multe geamantane pe care vrei sa le sacrifici pentru a realiza mai multe rafturi suspendate, atunci vei avea nevoie de niste banda adeziva pentru pictura. Aceasta iti va fi foarte utila in momentul in care te vei hotari cum sa le asezi pe perete. Astfel de rafturi suspendate nu merita sa fie puse la intamplare, asa ca marcheaza locul in care le vei fixa cu ajutorul benzii adezive pentru pictura si a colilor de hartie care vor marca la fix pozitia geamantanelor.

rafturi suspendate 2

Pasul 5
Pentru a le fixa in perete vei avea nevoie de 2 suruburi de ½” pentru fiecare geamantan, pe care le vei folosi pentru a prinde mai intai placajul de lemn. Insurubeaza mai intai un surub, dupa care foloseste bolobocul pentru a verifica daca este drept placajul de lemn. Daca totul este in regula, insurubeaza si cel de-al doilea surub.

Pasul 6
Dupa ce ai pus placajul de lemn la pozitie, foloseste suruburi de ¾” pentru a atasa geamantanul. Vei avea nevoie de 4 suruburi, unul sus, unul jos si cate unul pentru laterale si te poti da un pas in spate pentru a-ti admira noile rafturi suspendate.