Cand vorbim despre lucruri rotunde, sume, cifre, cantitati gandul ne zboara la ceva complet, intreg, din care nu mai lipseste nimic. In aceste conditii este evident ca locuinta noastra are nevoie si de un raft rotund ca sa simta ca are tot ce si-a dorit. Si, ca lucrurile sa fie si mai spectaculoase iti propunem sa il construiesti suspendat, ca sa planeze peste intreaga incapere si sa domine prin unicitate si extravaganta.

Pasul 1
Pentru a construi acest raft rotund ai nevoie de cateva materiale, pe care te sfatuim sa le asezi pe o masa de lucru, astfel incat sa fii sigur ca nu te ridici pana nu termini ce ai inceput. Vei avea nevoie de un cos din bambus pentru gatit la aburi (in cazul in care nu ai unul prin casa si nu doresti sa faci aceasta investitie, poti folosi si o sita pentru faina cu peretii din lemn, insa va rezulta un raft rotund mai mic), o bucata de placaj de lemn cu o fractiune mai mare decat cea mai mare parte a interiorului cosului sau sitei si cu o adancime care sa se potriveasca, foarfeca sau cutter, franghie si sarma.

Pasul 2
Indeparteaza baza cosului folosind un cutter. Taie toate partile tesute care se conecteaza la baza cosului. Daca folosesti o sita atunci taie plasa de sarma care este prinsa la baza.

Pasul 3
Dupa ce ai indepartat tesatura cosului, baza din bambus ar trebui sa se scoata cu usurinta, doar tragand de sipcile din bambus. Daca acestea sunt lipite, va trebui sa insisti un pic si sa aplici presiune. La final va trebui sa ramai doar cu cadrul din lemn, indiferent daca folosesti sita sau cosul.

Pasul 4
Va trebui sa introduci placajul de lemn in interiorul cosului sau al sitei. Aplica mai intai un adeziv special pentru lemn pe marginile placajului, ca sa fii sigur ca va ramane in pozitia in care il asezi. Raftul trebuie pozitionat in centrul cercului. In cazul in care folosesti cosul din bambus, ar fi ideal sa folosesti un placaj tot din bambus, pentru a mentine un aspect natural.

Pasul 5
Taie franghia la dimensiunea pe care o doresti in functie de cat de mult vrei sa atarne raftul. Iti sugeram sa folosesti o franghie colorata (verde, fuchsia, turcoaz etc) pentru a adauga un plus de culoare.

Pasul 6
Cosul din bambus pentru gatit la aburi ar trebui sa aiba gauri in partile laterale, prin care treceau tesaturile pe care le-ai taiat anterior, asa ca trece un fir de sarma prin ele, de care vei lega mai apoi franghia. Daca folosesti sita pentru faina cu peretii din lemn atunci da niste gauri cu ajutorul unei bormasini in partile laterale (vei avea nevoie de cate doua gauri in fiecare parte) si urmeaza procedura descrisa mai devreme!

Pasul 7
Dupa ce ai legat franghia, mai trebuie doar sa te gandesti unde are sta cel mai bine un raft rotund suspendat. Asaza-l la pozitie, dupa care il poti umple cu ce consideri ca s-ar potrivi mai bine.