Protectie colturi pereti – din motive practice sau estetice, toti ajungem sa analizam acest aspect la un moment dat. Si de aceasta data, Plux iti vine in ajutor cu mai multe recomandari.

PRODUSE UTILIZATE

Cornierul sau coltarul pentru finisaje are rolul de a proteja muchiile diferitelor suprafete verticale sau orizontale: pereti, arcade, polite etc. De asemenea, aceasta protectie colturi pereti poate masca diferite imperfectiuni. Disponibile intr-o gama diversificata de culori ce permit asortarea cu tamplaria si mobilierul, cornierul constituie o solutie practica si economica de amenajare.

In functie de materialul  din care sunt confectionate  si de momentul in care se monteaza, deosebim mai multe tipuri de corniere:

Protectie colturi pereti din PVC

Se aplica pe diverse suprafete suport (faianta,tapet sau tencuiala clasica), utilizandu-se la protejarea muchiilor expuse deteriorarii. Acest cornier imbogatit cu rasina ABS nu necesita un regim special de intretinere, in caz de uzura acesta poate fi inlocuit fara a necesita operatiuni majore de reconditionare a suprafetei suport.

Protectie colturi pereti metalice

Cornierele sau coltarele metalice, care pot fi din eloxALUM20, din  steelINOX5* si aluminiu natural se utilizeaza la protejarea  muchiilor drepte ale diverselor suprafete verticale sau orizontale, iar cele in finisaje satinate pot fi folosite si la exterior, conferind spatiului un impact vizual de mare rafinament

Protectie colturi pereti imitatie lemn

Cornierele sau coltarele imitatie lemn se aplica pe diverse suprafete verticale sau orizontale si nu necesita un regim special de intretinere, putand fi usor inlocuite in caz de uzura. Datorita gamei variate de nuante lemnoase, se pot asorta cu parchetul sau mobilierul.

De asemenea, tot in aceasta categorie intra si cornierele flexibile  din PVC imitatie lemn. Acestea prezinta marele avantaj ca se pot folosi atat pentru muchii interioare cat si pentru muchii exterioare si pot finisa colturi cu diverse unghiuri.

 

protectie colturi pereti protectie colturi pereti protectie colturi pereti

USTENSILE NECESARE

 • Panza de bomfaier
 • Dispozitiv de taiere la 45 grade
 • Carpa pentru indepartarea surplusului de adeziv siliconic
 • Adeziv siliconic
 • Banda adeziva de hartie

BAM1935 – Banda adeziva de mascare universala, scotch hartie, 19 mm x 35 mm

BAM3835 – Banda adeziva de mascare universala, scotch hartie, 38 mm x 35 m

BAM4835 – Banda adeziva de mascare universala, scotch hartie, 48 mm x 35 m

ETAPE MONTAJ

Etapele de montaj pentru protectie colturi pereti sunt urmatoarele:

 1. Taiati cornierul la dimensiunea dorita
 2. Aplicati adeziv pe partea interioara  a cornierului
 3. Presati ferm si uniform cornierul peste coltul ce urmeaza a fi protejat
 4. Indepartati cu o carpa excesul de adeziv
 5. Evitati contactul cu locul finisat pana la uscarea adezivului folosit
 6. Fixati profilul, pentru 24 de ore, cu bucati de benzi de hartie

TIMP ESTIMAT

Daca etapele de montaj decurg fara probleme, montajul profilelor pentru protectie colturi pereti se realizeaza in max ½ ora.