Orice casa are nevoie de un pres pentru usa. Insa nu te grabi sa-ti achizitionezi orice covoras pentru intrare deoarece, chiar daca la prima impresie este folositor doar ca sa te stergi pe picioare, el poate fi considerat o carte de vizita pentru casa ta. Daca stai sa te gandesti putin, cu siguranta vei inclina sa ne dai dreptate. Cineva care nu ti-a trecut pragul usii niciodata nu stie foarte multe despre tine si, daca il intampini cu un pres pentru usa tern si la fel de plictisitor ca celelalte, e posibil sa te eticheteze si pe tine ca lipsit de imaginatie sau neinteresant. Este pacat sa creezi o astfel de falsa impresie asa ca iata cum poti realiza un pes pentru usa interesant si vesel.

pres pentru usa

Pasul 1
Vei avea nevoie de un pres rotund pentru intrare, vopsea spray (alb si galben, daca vrei sa pictezi o lamaie sau rosu, negru, alb si verde daca vrei un pepene), foarfeca, banda adeziva pentru pictura, folie, rigla si marker.

Pasul 2
Impatureste presul in doua si marcheaza mijlocul cu un marker. Traseaza o linie dreapta cu ajutorul riglei, chiar pe mijloc. Taie presul in doua jumatati egale, folosind o foarfeca puternica.

Pasul 3
Presul pentru usa in forma de felie de pepene implica mai multe nuante de vopsea, asa ca vom prezenta mai intai pasii pentru el. Daca acesta nu te sperie, atunci felia de lamaie va fi floare la ureche. Intinde o folie pe jos, daca este posibil undeva afara, si aplica vopsea alba spray pe una dintre jumatatile de covor. Vopseaua alba va servi pe post de culoare de baza.

pres pentru usa 1

Pasul 4
Taie hartia adeziva pentru pictura in forma de inel. Vei avea nevoie de doua astfel de inele, unul de 2,5 cm grosime si unul de 1,8 cm. Daca nu ai hartie adeziva pentru pictura, poti folosi o coala de hartie suficient de mare incat sa acopere covorasul, pe care sa o decupezi la dimensiunile mentionate si deasupra careia sa asezi niste monede sau pietricele pe post de greutati. Aceasta hartie are rolul de a proteja zonele pe care nu vrei sa le vopsesti. Inelul mai gros va acoperi primul strat de la exterior (cel care va reprezenta coaja verde a pepenelui), iar imediat langa el vei aseza inelul subtire.

Pasul 5
Acopera presul cu cele doua inele din hartie si vopseste restul in culoarea rosie. Dupa ce s-a uscat, descopera portiunea acoperita de inelul mai gros si aplica vopseaua verde. Lasa-l sa se usuce peste noapte.

Pasul 6
Decupeaza hartia pe care ai folosit-o pentru a acoperi portiunea vopsita cu rosu astfel incat sa realizezi un sablon pentru seminte. Dupa care, acopera portiunea rosie si aplica vopseaua neagra pe sablon.

pres pentru usa 3

Daca vrei un pres pentru usa in forma de felie de lamaie, atunci procesul este si mai simplu. Repeta pasii de la inceput, dar  vopseste covorul in galben si decupeaza diferit hartia adeziva sau colile de hartie pe care le folosesti, pentru a acoperi portiunile pe care nu le vrei intr-o anumita culoare. Inelele de la exterior vor fi de aceleasi dimensiuni ca la pepene.

pres pentru usa 2

Pasul 1
Acopera portiunea din mijloc cu o bucata de hartie si dezlipeste al doilea inel de la exterior, pentru a vopsi portiunea respectiva cu alb.

Pasul 2
Creeaza sablonul din interior, decupand hartia in forma de lacrima. Vei avea nevoie de aproximativ cinci bucati de dimensiuni diferite (ca in curba lui Gauss).

Pasul 3
Asaza-le la pozitie si vopseste restul covorului cu alb. Lasa-l sa se usuce peste noapte si a doua zi il poti afisa la intrarea in casa.

pres pentru usa 4