Pofta vine mancand, dar conteaza foarte mult si maniera in care este servita masa. Orice detaliu este important, de la felul in care este aranjata mancarea pe farfurie si pana la tava de servire pe care o folosesti. Chiar daca obiceiurile alimentare si preferintele culinare difera de la o persoana la alta, un lucru avem cu totii in comun: mancarea trebuie sa fie nu numai gustoasa, ci si apetisanta din punct de vedere vizual. Si daca tot activam mai multe simturi atunci cand ne asezam la masa, hai sa gadilam simtul vizual cu o tava de servire eleganta si utila mai ales daca te hotarasti sa iei masa in pat.

Pasul 1
In timp ce astepti sa se pregateasca mancarea, poti confectiona tava de servire astfel incat totul sa fie gata la ora de masa. Vei folosi o placa de marmura de ce dimensiune doresti, doua manere de dulap, patru amortizoare de trepidatii, adeziv pentru metal si piatra, vopsea spray si ruleta.

Pasul 2
In cazul in care manerele nu sunt in culoarea pe care ti-o doresti, atunci mai intai de toate vopseste-le cu vopsea spray. Fa acest lucru in mediul exterior, pentru a nu inhala toti vaporii emanati si lasa-le sa se usuce.

Pasul 3
Intoarce placa de marmura invers si asaza amortizoarele in cele patru colturi. Amortizoarele au rolul de a inalta tava de la sol, astfel incat sa nu fie asezata direct pe masa. Aplica un pic de presiune pentru a te asigura ca s-au fixat la pozitie.

tava de servire 1

Pasul 4
Asaza ruleta pe marginea placii de marmura astfel incat sa stabilesti pozitia manerelor. Vrei ca tava de servire sa aiba manerele simetrice, asa ca fii atent unde le lipesti. Aplica o cantitate mica dar suficienta de adeziv pe ambele capete ale manerului si lipeste-l pe placa de marmura. Foloseste ruleta pe post de ghid si apasa pe maner, astfel incat sa fie paralel cu marginea placii de marmura.

tava de servire 2

Pasul 5
Sterge excesul de lipici cu un servetel, insa actioneaza cu mare grija deoarece manerul se va deplasa de pe tava de servire daca il atingi in acest moment.

tava de servire 4

Pasul 6
Repeta pasii 4 si 5 si pentru celalalt maner.

tava de servire 3

Pasul 7
Lasa-l sa se usuce pentru 24 de ore dupa care poti folosi linistit tava de servire.

Daca folosesti un adeziv puternic, manerele vor rezista la greutatea tavii, insa pentru mai multa siguranta poti apuca de placa si nu de maner atunci cand vrei sa servesti pe cineva. Pentru a te asigura ca nu ramai cu manerele in mana, poti opta pentru insurbuarea manerelor, folosind o bormasina si niste suruburi, in locul adezivului.

sursa: http://goo.gl/cjtvrh