Orice pasionat de proiecte do it yourself trebuie sa aiba in casa o pernita de ace. O varietate impresionanta de elemente decorative implica si o intepatura de ac, asa ca cel mai bine este sa le tii organizate intr-un loc special conceput de tine pentru ele. O pernita de ace este utila si celor care nu doresc sau inca nu au incercat sa realizeze lucruri handmade, asa ca oricine este binevenit sa citeasca si sa se inspire.

Pasul 1
Nu putem fi acuzati de lipsa de idei, pernita de ace nu va fi o pernita de ace oarecare, ci una in forma de cactus; asa ca in primul rand vei avea nevoie de o bucata (nu foarte mare) de fetru verde olive. Apoi, mai adauga pe masa de lucru si un ac cu gamalie mare (al carui efort va fi rasplatit prin onoarea de a fi primul care va testa pernita de ace si bineinteles ca isi va alege locul), umplutura pentru perne si ata pentru broderie intr-o nuanta asemanatoare sau contrastanta.

Pasul 2
Taie un patrat de 15×15 cm de fetru si apoi impatureste-l in patru. Masoara un arc de cerc cu raza de aproximativ 7,5 cm, pe care delimiteaza-l cu o creta.

Pasul 3
Taie pe conturul arcului de cerc astfel incat in momentul in care desfaci bucata de fetru sa obtii un cerc (nu trebuie sa fie perfect, dar sa arate cat de cat ca un rotund).

Pasul 4
Coase de jur imprejurul cercului, o impunsatura inauntru si una afara, ca atunci cand vrei sa cosi un yo yo. In momentul in care ajungi in punctul din care ai plecat, trage de ata si ar trebui sa se stranga ca intr-un saculet.

Pasul 5
Deschide un pic saculetul obtinut si indeasa umplutura pentru perne astfel incat pernita de ace sa fie plina si ferma. Cand ai umplut-o suficient, inchide saculetul la gura, strange-l destul de tare si fa nod.

Pasul 6
Pernita de ace, fiind plina ochi de umplutura, ar trebui sa fie foarte ferma. Pentru a te asigura ca nici un fir nu va vedea lumina zilei, mai coase de cateva ori deschizatura iar apoi infinge acul pana in centrul pernitei si apoi revino la locul initial, tragand tare de fir, astfel incat sa lase urma. Continua sa infingi acul in centru, dar  de data aceasta trece firul intr-un unghi de 30 de grade, si trage tare de fir. Asa vei putea imparti pernita in niste felii. Fa acest lucru pana cand vei termina tot “cactusul”.

Pasul 7
La final infinge ace in noua pernita si asaz-o intr-un loc sigur, departe de zonele in care pot ajunge copiii sau animalele.

Sursa: http://bit.ly/14Vfk7h