O cina romantica este fara indoiala o surpriza frumoasa, pe care i-o poti face persoanei iubite. Si, pe langa felurile de mancare atent alese astfel incat sa simta cu adevarat ca dragostea trece prin stomac, n-ar fi deloc rau daca ar exista pe masa si o sticla de vin bun. Pentru a fi sigur ca ai ales sortimentul care sa completeze perfect felul de mancare, trebuie sa ai un suport pentru vinuri care sa sustina cat mai multe sticle diferite.

Pasul 1
Vei avea nevoie de o scandura de lemn (poti folosi cedru deoarece este foarte frumos si rezonabil la pret), masina de gaurit lemnul, smirghel, ruleta si creion de tamplarie.

Pasul 2
Taie scandura la dimensiunea pe care vrei sa o aiba acest suport pentru vinuri. Dimensiunea ei poate varia in functie de numarul de sticle pe care vrei sa il sustina si de lemnul pe care il folosesti. Te poti orienta dupa urmatoarea dimensiune: 92 x 9 x 2,5 cm si sa o adaptezi in functie de preferintele tale.

Pasul 3
Marcheaza cu un creion de tamplarie locul in care vei fora gaurile. Daca le realizezi in unghi de 30 de grade, lasa o distanta de aproximativ 10 cm intre ele.

Pasul 4
Foloseste masina de gaurit lemnul pentru a realiza gaurile. In cazul in care nu detii un astfel de aparat, incearca sa gasesti un atelier de tamplarie care sa te poata ajuta sa faci aceste gauri in unghi si nu verticale.

Pasul 5
Slefuieste cu smirghelul scandura de lemn si insista asupra marginilor brute pentru a le netezi.

Pasul 6
In mare parte poti spune ca acum ai in posesie un suport pentru vinuri. Ii poti lasa aspectul natural si doar sa ii aplici un strat de lac protector sau il poti vopsi in orice culoare doresti. Orice solutie de finisaj ai alege, este necesar sa aplici la final un strat de lac protector (lasa-l sa se usuce intre aplicari).

Pasul 7
Exista numeroase metode de a agata un suport pentru vinuri, dar daca doresti unul stabil, recomandarea noastra este sa folosesti un sistem de prindere in forma de L.

Dupa cum ai putut observa, crearea unui suport pentru vinuri nu presupune un efort sustinut. Probabil ca mai dificil va fi sa alegi un vin potrivit pentru momentul in care doresti sa-l servesti. In orice caz, pozitia oblica in care sunt asezate sticlele din suport este esentiala pentru a mentine umed capatul de dop din interiorul sticlei, mentinand buchetul floral acolo unde ii este locul, in interior.