Lasa-ti imaginatia sa curga si construieste un butoias pentru servirea bauturilor dintr-un pepene rosu!

Pasul 1
Este esential sa cumperi un pepene mare de la piata, el va fi piesa de rezistenta in realizarea proiectului pe care ti-l propunem astazi. Mai adauga la lista de materiale si un cutit ascutit, o lingura mare, un castron generos, un marker, bormasina si burghie si un robinet pentru bere.

Pasul 2
Analizeaza bine pepenele pe care intentionezi sa-l folosesti si alege o parte pe care vrei sa montezi robinetul pentru bere. In cazul in care pepenele este perfect rotund si din acest motiv este usor instabil, taie o portiune mica din partea de jos pentru a-l ajuta sa stea in echilibru. Foloseste un cutit ascutit pentru a taia un capac in partea de sus a pepenelui, ca atunci cand vrei sa sculptezi un dovleac. Nu arunca portiunea taiata pentru ca o vei folosi mai tarziu.

Pasul 3
Dupa ce ai scos “capacul”, foloseste o lingura mare pentru a scoate compozitia din interior si pune-o intr-un castron. Ai grija sa scoti doar miezul nu si coaja.

Pasul 4
Fa un semn cu marker-ul la baza pepenelui, in locul in care doresti sa montezi robinetul pentru bere. Realizeaza o gaura cu ajutorul bormasinii. Foreaza cu grija si foarte foarte incet ca sa nu crapi pepenele. Servirea bauturilor se va face prin intermediul robinetului, iar montarea lui va fi imposibila daca exista fisuri.

Pasul 5
Introdu cu atentie gatul lung al robinetului in gaura realizata. Nu forta daca intampini dificultati, deoarece coaja este foarte subtire si se crapa cu usurinta. In cazul in care nu intra, largeste orificiul cu varful unui cutit foarte ascutit. Gaura nu trebuie sa fie foarte larga, deoarece robinetul trebuie sa intre fix pentru a nu curge pe langa.

Pasul 6
Fixeaza robinetul, verifica daca totul este pus conform instructiunilor de folosire si daca exista scurgeri nedorite. Daca totul este in regula, adauga bautura pe care vrei sa o servesti in pepene si pune-i “capacul”.

Pasul 7
Vei putea fi un fin cunoscator in servirea bauturilor de orice tip, de la cocktailu-uri pana la sucuri naturale. In cazul in care esti in pana de idei, poti incerca urmatoarea reteta absolut delicioasa de punch de pepene rosu. Ameteste bine pepenele intr-un blender, dupa care adauga doua portocale si un strop de suc de ananas. Invarte-le inca o data si lasa-le la frigider pentru a se racori, dupa care toarna compozitia in carcasa de pepene si serveste-l prietenilor si familiei.