Un covor din ciucuri este tot ceea ce ai nevoie pentru ca pasii tai sa poata spune “acum da, asa mai merge”.

Pasul 1
Pentru confectionarea unui covor din ciucuri, vei avea nevoie de panza antiderapanta pentru covoare (vezi imagine) de dimensiunea pe care doresti sa o aiba covorul, multe ghemuri de lana in culorile pe care vrei sa le utilizezi, foarfece, carton, creion.

covor din ciucuri

Pasul 2
Traseaza pe hartia cartonata doua cercuri de dimensiunea pe care vrei sa o aiba ciucurii (diametrul cercului va fi putin mai mare decat diametrul ciucurelui). In interiorul fiecarui cerc mai deseneaza un cerc mai mic, cu diametrul cam la jumatatea cercului initial. Acesta din urma va da grosimea ciucurelui, cu cat este mai mare cu atat ciucurele va fi mai bogat (ai grija insa, sa nu il faci prea mare, intrucat astfel ciucurele va fi mai greu de modelat si isi va pierde forma rotunda).

Pasul 3
Decupeaza cele doua cercuri din carton si de asemenea cercurile mai mici din interiorul acestora.

Pasul 4
Tine cercurile suprapuse si infasoara firul de lana in jurul lor, pana cand sunt complet acoperite. Vei avea nevoie de aproximativ 8-10 straturi. Daca doresti sa faci ciucuri in doua culori, pune mai intai cateva straturi intr-o culoare dupa care schimba firul si mai pune cateva straturi. Poti realiza modele diferite, in functie de cate culori folosesti.

Pasul 5
Pe marginea din exterior, intre cele doua cercuri de carton, taie cu o foarfeca ascutita firul de jur imprejur. Asigura-te ca la final toate firele sunt taiate.

Pasul 6
Separa cu grija cele doua cercuri suprapuse si leaga cu un fir de lana, lung de 20 cm, toate firele dintre cele doua cercuri de carton.

Pasul 7
Indeparteaza cercurile si ciufuleste bine cicurele. Daca este nevoie, finiseaza cu foarfeca firele care par ca nu se afla la locul lor, asa cum ar face orice covor din ciucuri care se respecta.

Pasul 8
Fa suficienti ciucuri astfel incat sa umpli covorasul pe care vrei sa il realizezi. Dupa ce ai o cantitate considerabila, gandeste-te la modelul pe care vrei sa il realizezi si apuca-te sa ii legi. Foloseste firul de lana pe care l-ai utilizat sa prinzi firele la mijloc si leaga-l de panza antiderapanta. Aseaza-i unul langa altul astfel incat sa obtii un covor pufos. Dupa ce ai terminat de legat, taie surplusul de lana de pe spatele covorului.

Pasul 9
Te poti bucura de noul tau covor din ciucuri care merge amplasat oriunde, mai putin in locurile umede.