Pardoseala din vinil a fost la mare cautare intr-o perioada si s-a bucurat de atentia tuturor, insa ca orice tendinta este trecatoare. Exista insa metode prin care o poti readuce in prim plan, fara sa fie nevoie sa o inlocuiesti. O solutie la indemana este sa o vopsesti si astfel sa obtii o pardoseala din vinil care, pentru toti care nu stiu, va trece fara probleme ca noua.

Pasul 1
Pentru a te apuca de marea transformare vei avea nevoie de un smirghel, lichid deglosser, masca si manusi de cauciuc, carpa uscata si curata, grund, vopsea pentru podele (in exemplul de astazi vom realiza o tabla de sah, asadar vei avea nevoie de alb si negru), banda adeziva pentru pictura, trafalet, pensule cu burete, pensula mica pentru retusuri si o tava pentru vopsea.

Pasul 2
Pregateste vinilul vechi pentu operatiunea de vopsit, netezind suprafata cu smirghelul. Dupa ce ai terminat de smirgheluit, aspira suprafata si sterge toata pardoseala cu o carpa uscata si lichid deglosser. Aceasta substanta va indeparta orice urma pe care smirghelul a omis-o, insa, fiind destul de toxic, este necesar sa iti iei masuri de precautie: foloseste manusi de cauciuc si masca si ventileaza foarte bine zona.

pardoseala din vinil 1

Pasul 3
Pregateste camera pentru vopsit. Pune banda adeziva la baza peretilor ca sa te asiguri ca nu ii vei murdari de vopsea. Aplica primul strat de grund si lasa-l sa se usuce complet, cel putin 45 de minute, dupa care aplica si cel de-al doilea strat.

Pasul 4
Pardoseala din vinil trebuie sa aiba si cel de-al doilea strat de grund perfect usacat pana sa faca cunostinta cu vopseaua. Aplica un strat subtire de vopsea alba cu ajutorul trafaletului, pe toata suprafata, si asteapta sa se usuce. Apoi mai aplica un strat la fel de subtire.

pardoseala din vinil 2

Pasul 5
Realizeaza carouri, folosind banda adeziva pentru pictura si lipeste-le pe jos. Astfel vei sti pe care vrei sa le pastrezi albe si pe care le vei transforma in negre. Patratele trebuie sa aiba aceeasi dimensiune, astfel incat imaginea de ansamblu sa fie simetrica si sa arate cat mai mult cu o tabla de sah.

pardoseala din vinil 3

Pasul 6
Aplica vopseaua neagra cu ajutorul pensulei cu burete, mergand din doi in doi. Va trebui sa lasi sa se usuce pana sa aplici al doilea strat de vopsea, iar cand si acesta se usuca poti indeparta banda adeziva de pictura.

Pasul 7
La final foloseste pensula mica pentru a retusa acolo unde este cazul.