O banala plimbare pe strazile orasului iti scoate inaintea ochilor un fenomen foarte raspandit nu numai la noi in tara, ci peste tot in lume: graffiti pe pereti. Graffiti-ul este o forma de arta stradala in care autorii isi exprima creativitatea, ce-i drept nu intotdeauna prin lucrari cu bun gust si, din pacate, de multe ori prin expresii sau desene cu continut nepotrivit. Aceasta forma de razvratire transforma arta stradala intr-o actiune ilegala. Insa, daca este facut cu bun simt, pe zidurile cladirilor pe care le detii sau cu permisiunea autoritatilor locale, graffiti-ul poate avea rolul de a acoperi cicatricile lasate de timp pe unii pereti.

Pasul 1
Astazi vrem sa iti aratam cum sa realizezi graffiti pe pereti, dar nu cu spary-uri ci cu muschi de perete. Asadar, vei utiliza muschi de perete (doi pumni zdraveni), 2 cescute de iaurt simplu, 2 cescute de apa, o jumatate de lingurita de zahar si optional sirop de porumb.

Pasul 2
Cand realizezi graffiti pe pereti cu ajutorul muschiului, trebuie sa acorzi o atentie deosebita muschiului pe care il folosesti. Nu toate tipurile de muschi se preteaza pentru acest lucru, ci doar cel care creste pe pereti. Asadar, nu te chinui sa cauti muschi de pamant sau de copaci, deoarece nu se vor prinde pe zid. Analizeaza atent trotuarurile, caramizile umede sau pasarelele de ciment deoarece aceste locuri sunt cele mai iubite de muschiul de care ai nevoie. Daca nu gasesti suficient cat iti trebuie poti incerca sa-l achiztionezi de la magazinele de pofil.

graffiti pe pereti 1

Pasul 3
Dupa ce ai strans muschiul de perete, spala-l bine pentru a indeparta cat mai mult din pamantul din radacini si rupe-l in bucati suficient de mici, apoi pune-l in blander.

graffiti pe pereti 2

Pasul 4
Adauga in blender iaurtul, apa si zaharul si amesteca-l bine pana are o compozitie uniforma si cremoasa, ca de vopsea. In cazul in care nu are o consistenta suficient de groasa si ai senzatia ca va curge de pe pereti, adauga sirop de porumb pana ajunge la consistenta dorita.

Pasul 5
Toarna compozitia din blender in galeata si amestec-o usor, ai grija insa ca celulele de muschi sa ramana intacte.

graffiti pe pereti 3

Pasul 6
Gaseste locul potrivit in care vrei sa realizezi graffiti pe pereti. Inca o data atragem atentia ca aceasta actiune este ilegala in cazul in care este realizata in spatiul public. Asadar, rezuma-te la o proprietate pe care o detii si doresti sa o infrumusetezi. Muschiul creste cel mai bine pe suprafete poroase cum ar fi caramizile sau alte pietre, asa ca ar fi bine sa te orientezi spre astfel de zone.

Pasul 7
Aplica vopseaua din muschi cu o pensula subtire pe zidul pe care vrei sa il inverzesti natural. Poti realiza un desen sau poti scrie ceva care te caracterizeaza.

graffiti pe pereti 4

Pasul 8
Verifica saptamanal grafitti-ul si stropeste-l cu apa, pentru a incuraja muschiul sa creasca. Acest pas este obligatoriu, mai ales daca traiesti intr-o zona climatica arida.

graffiti pe pereti 5    graffiti pe pereti

Vopseaua realizata este foarte gustoasa pentru melci, asa ca realizeaza graffiti-ul la o inaltime sufcient de mare astfel incat sa nu fie mancata de micile vietuitoare. Acest graffiti pe pereti se potriveste foarte bine si pentru suprafetele din interior, in cazul in care vei dori sa realizezi elemente decorative. In momentul in care, din orice motiv, vrei sa inlaturi graffiti-ul este suficient sa stropesti desenul cu suc de lamaie.

graffiti pe pereti 8               graffiti pe pereti 7