De cand au luat amploare ferestrele din termopan, ferestrele clasice de lemn au fost date la o parte, si nimeni nu le poate acuza de victimizare pe nedrept. Sentimentul de inutilitate le poate coplesi fara indoiala, insa tu poti deveni salvatorul lor, transformandu-le intr-un frumos organizator pentru birou.

Pasul 1
Vei avea nevoie de o fereastra veche din lemn, compartimentata cu mai multe geamuri, carpa uscata, smirghel, vopsea acrilica (optional), placaj de lemn, panou din pluta, vopsea cu efect de tabla de scris, plasa de sarma de pui, dispozitiv de agatare, cuie si ciocan.

Pasul 2
Daca toate materialele sunt pregatite, te poti apuca de marea transformare a ferestrei in organizator pentru birou. Daca fereastra inca mai are geamurile atasate, in primul rand trebuie sa le indepartezi, deoarece acestea vor fi inlocuite cu placajul de lemn.

organizator pentru birou 1

Pasul 3
Ocupa-te putin de rama de lemn. Curat-o de praf cu ajutorul unei carpe uscate si netezeste-o cu ajutorul smirghelului. In cazul in care doresti ca acest organizator pentru birou sa isi pastreze aspectul retro, atunci nu insista foarte mult cu smirghelul. Daca vrei sa ii dai o noua fata organizatorului atunci aplica o vopsea acrilica in nuanta care se potriveste cel mai bine biroului tau.

Pasul 4
Masoara dimensiunea ochiurilor de geam. In functie de cate geamuri avea fereastra initiala, vei monta diverse tipuri de placaje. Vrei sa fie cat mai varaiat astfel incat sa aiba utilitate maxima asadar noi iti sugeram sa pui atat placaj simplu din lemn pe care sa il vopsesti cu vopsea cu efect de tabla de scis, panou din pluta dar si plasa de sarma de pui.

organizator pentru birou 2

Pasul 5
Taie placajul de lemn si panoul din pluta dupa dimensiunile notate la pasul anterior. Vopseste placajul de lemn cu vopsea de tabla de scris si lasa-l sa se usuce.

Pasul 6
Ataseaza placajele in locul in care erau fixate geamurile. Poti face acest lucru utilizand cuisoare sau folosind silicon de etansare. Nu uita sa lasi cel putin un ochi de geam fara placaj.

organizator pentru birou 3

Pasul 7
Folosind ciocanul si cuiele, prinde plasa de sarma de pui pe spatele noului tau organizator pentru birou. In ochiul de geam lasat fara placaj se va vedea plasa de sarma, care iti va fi foarte utila daca vrei sa prinzi diverse mesaje sau chiar poze cu cei dragi. Chiar daca este indicat sa nu amesteci familia cu serviciul, intotdeauna este bine sa ii ai aproape pe cei pe care ii iubesti, fie doar si printr-o poza.

Pasul 8
Ataseaza sistemul de fixare si atarna-l acolo unde iti este util.