Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din zare? Oglinda in forma de soare. Multa lume e familiarizata cu ideea ca pentru a arata cat mai bine esentiala este lumina. Si chiar daca o oglinda in forma de soare nu lumineaza  mai mult decat una obisnuita, vei straluci doar la gandul ca iti vezi reflectia in raze luminoase.

Pasul 1
Oglinda in forma de soare se face mult mai usor decat ti-ai inchipui. Tot ce iti trebuie este o oglinda cu un cadru cu margine neteda, in jur de 150 de crengute, pistol de lipit, banda adeziva de hartie pentru pictura, vopsea spray si sistem de prindere pentru oglinda.

Pasul 2
Inainte de a te apuca efectiv de construirea oglinzii, ataseaza mai intai sistemul de prindere, deoarece vei lipi aproape 150 de crengute si iti va fi mai dificil sa realizezi acest pas la final.

Pasul 3
Taie crengutele astfel incat lungimea lor sa varieze intre 30 si 40 de cm. Poti ajusta dimensiunea crengilor in functie de preferintele personale si de design-ul pe care il concepi.

Pasul 4
Lipeste banda adeziva din hartie pe oglinda pentru a crea un model. Lipeste mai intai doua benzi in forma de cruce, dupa care traseaza doua diagonale care sa se intersecteze in mijlocul crucii, ca in imaginea de mai jos. Liniile te vor ajuta sa creezi un aspect uniform pentru oglinda in forma de soare.

oglinda in forma de soare 1

Pasul 5
Cu ajutorul pistolului de lipit, ataseaza cate o crenguta in dreptul capatului fiecarei linii trasate. Urmarind liniile directoare pe care le-ai creat folosind banda adeziva de hartie, realizeaza un cerc radiant din crengute in jurul cadrului oglinzii.

Pasul 6
Dupa ce ai terminat de lipit toate crengutele lasa-le sa se usuce si indeparteaza banda adeziva de hartie. Poti lasa oglinda in forma de soare in forma naturala pentru a obtine un aspect rustic sau ii poti schimba culoarea. Daca optezi pentru a doua varianta, suspenda oglinda cu fata in jos, folosind doua cutii de metal si aplica vopseaua spray. Dupa ce s-a uscat, intoarce-o pe partea cealalta si acopera oglinda propiu-zisa cu banda adeziva de hartie pentru pictura, dupa care aplica vopseaua spray. Cand se ususca complet, indeparteaza banda adeziva si poti aseza  oglinda la pozitie.

Tot ce-ti ramane de facut este sa incepi sa numeri cu grija laturile tale cele mai bune, avand posibilitatea sa te privesti in ochi. Exercitiul e simplu, dincolo de ceea ce vezi se afla adevaratele calitati care ies la iveala mai ales in momente de cumpana. E suficient sa stii ca sunt acolo si ca pot fi de folos oricand atat tie cat si celor din jur.