Oricat de bine ai dormi in timpul noptii si indiferent ce vise frumoase ai avut, ziua ta poate lua o intorsatura la 180 de grade daca in casa exista un miros neplacut. Asigura-te de cu seara ca si dimineata va fi la fel de dulce ca si somnul din timpul noptii realizand foarte simplu un odorizant de camera natural.

Pasul 1
Chiar daca solutia cea mai la indemana este sa cumperi un spray de camera, pe langa faptul ca sunt destul de costisitoare si mirosul nu rezista mult timp, mirosul nu este unul proaspat si autentic. Pentru a realiza un odorizant de camera natural iti trebuie niste citrice proaspete si ferme (portocale, lamai, lime, grapefruits, pomelo) sau niste mere tari (dar vor rezista mai putin decat citricele, care au coaja mai rezistenta) si o ceasca de cuisoare uscate pentru fiecare fruct in parte pe care vrei sa il realizezi.

odorizant de camera natural 2

Pasul 2
Exista doua modalitati in care poti crea acest tip de odorizant de camera natural. Prima, si cea mai frecvent realizata tehnica, este sa infigi cat mai multe cuisoare in fructul ales de tine, astfel incat sa nu se mai vada nici un pic din coaja acestuia. Incepe de la un capat si asaza cuisoare langa cuisoare pana ajungi de unde ai pornit. Pentru a infige mai usor cuisoarele, mai intai strapunge coaja citricelor cu un ac si apoi infige cuisoarele.

odorizant de camera natural 4     odorizant de camera natural 3

Pasul 3
Cea de-a doua tehnica este sa realizezi modele geometrice sau abstracte din cuisoare pe suprafata fructului. Chiar daca este mai laborioasa, daca ai un pic de talent va iesi un odorizant de camera natural frumos mirositor, dar si atractiv din punct de vedere vizual. Daca vrei sa adaugi si o panglica de satin citricelor, pentru a obtine un aspect si mai elegant atunci vei avea nevoie de niste banda adeziva de hartie. Acopera fructul cu banda adeziva, prin locurile in care vrei sa asezi panglica si infige cuisoarele pe langa.

Acest tip de odorizant de camera natural poate rezista ani de zile. Pe masura ce se usuca fructele (doar daca ai ales sa folosesti citrice), coaja se intareste si astfel cuisoarele vor fi prinse si mai strans in interior. Le poti aseza pe un platou sau le poti pune in dulap si toate hainele tale vor mirosi a portocale si condimente. Daca simti ca in timp si-au mai pierdut din aroma, stropeste cuisoarele cu apa amestecata cu uleiuri de scortisoara si cuisoare se vor revigora imediat. Pentru cele la care ai ales sa realizezi un model, sterge coaja citricelor vizibila cu un servetel inmuiat in uleiuri esentiale de portocale, mandarina sau grapefriut si vor fi ca noi.