Acasa este locul in care te intorci intotdeauna, indiferent cat de departe pleci sau cat de mult timp. Si pentru ca revenirea acasa sa fie un motiv de bucurie, atunci fiecare coltisor trebuie sa fie amenajat conform personalitatii tale. Lemnul este un material la mare cautare atunci cand vorbim despre decoratiuni interioare, asa ca in mod sigur in casa ta trebuie sa ai cel putin un obiect decorativ din lemn. Si pentru ca nu exista o limita pentru creativitate, iata ce proiect interesant avem pentru tine astazi!

Pasul 1
Pentru a realiza un obiect decorativ din lemn, vei avea nevoie in primul rand de lemn, mai exact un bustean. Nu-ti imagina ca iei securea la spinare si te duci sa dobori un copac din padure, pentru ca in primul rand nu incurajam astfel de obiceiuri. Vei folosi o felie subtire cam de dimensiunea biscuitilor pentru pahare, dar mai groasa. Vei mai avea nevoie de un fierastrau, un creion, un recipient din sticla (pahar, borcan sau orice altceva a carui forma sa fie pe gustul tau) si o unealta de ars lemnul.

Pasul 2
Taie o felie dintr-un bustean de lemn care sa aiba o grosime in jur de 3 -8 cm. Asigura-te ca nu exista denivelari pe nici una dintre parti.

Pasul 3
Alege recipientul de sticla pe care o sa-l folosesti, dar ai grija sa aiba diametrul mai mic decat felia de bustean. Asaza recipientul cu fata in jos pe bustean si, cu un creion de tamplarie, realizeaza-i conturul astfel incat sa obtii un sablon pe bucata de lemn.

obiect decorativ din lemn 1

Pasul 4
Porneste instrumentul de ardere si lasa-l sa se incalzeasca. Arde de jur imprejurul inelului realizat cu creion, dar lucreaza foarte incet si cu atentie astfel incat sa fie indentat la aproximativ 1/8, ¼ din 2,5cm. Te sfatuim sa nu incerci sa realizezi tot inelul dintr-o data, ci mai degraba sa arzi punctele pe rand, unul langa celalalt, iar apoi sa le unesti intr-o forma continua. Opreste-te din cand in cand si asaza recipientul de sticla deasupra pentru a verifica daca forma pe care o realizezi este cea corecta.

Pasul 5
Opreste unealta de ars si las-o sa se raceasca. Sterge cu o carpa uscata partea de sus a lemnului si asaza recipientul de sticla cu fata in jos. Marginea recipientului ar trebui sa intre perefct in inelul ars astfel incat sa impiedice sticla sa se deplaseze.

obiect decorativ din lemn 2

Pasul 6
Asaza o piatra pretioasa, un coral sau un con de brad colorat in interiorul recipientul de sticla si ai otinut un obiect decorativ din lemn demn de expozitie.