Intotdeauna mi s-a parut nedrept ca articolele despre cum sa iti amenajezi, pentru zilele insorite, spatiul de relaxare, sunt adresate cu precadere celor care locuiesc la casa. Dupa ce iti bucuri privirea cu toate imaginile pline de culoare si apoi te indrepti catre spatiul relativ stramt al balconului din dotare,  ti se pare ca esti fara speranta si viata chiar a fost nedreapta cu tine.

Vestea buna e ca putem schimba asta si va promit ca daca veti pune in practica unele dintre ideile de aici va veti bucura de fiecare minut liber chiar si fara a avea o gradina mare si incantatoare. Avem nevoie doar de un pic de timp si, desigur,  de inspiratie, ca sa putem transforma balconul intr-un colt confortabil, plin de culoare si verdeata.

BV0009 BV0012

 

 

 

 

Daca vrem sa pornim de la pardoseala, exista o mare varietate de covoare din iarba artificiala care pot conferi aspectul de gradina adevarata sau putem aplica  o podea din lemn rezistent la apa care poate face minuni, conferind micutei noastre oaze de verdeata un aspect foarte cald si primitor.

BV0013 BV0011

 

 

 

 

Urmatorul eleBV0014ment important in orice balcon ar trebui sa fie mobilierul. Desigur, avand in vedere spatiul restrans, avem nevoie de solutii istete care sa ocupe cat mai putin spatiu dar sa fie, in acelasi timp, foarte decorative. Pentru asta poti opta pentru variantele pliabile , care pot fi  stranse rapid atunci cand balconul trebuie utilizat pentru alte destinatii.

Bineinteles, poti alege sa folosesti niste perne decorative care sunt foarte trendy  si pe care le poti gasi intr-o multime de forme si culori.

BV0015BV0001

 

 

 

 

 

Dupa podelbv0004e si mobilier urmeaza partea cea mai interesanta: plantele, desigur. Simte-te libera sa le pui oriune gasesti un locsor, in mod clar niciodata nu vor fi prea multe dar vor da un aer vesel si confortabil, facandu-te sa te simti ca intr-o gradina adevarata. Alege ghivece de diferite culori si dimensiuni, jardiniere delicate sau cosuri de rachita ce vor putea fi agatate iar, daca spatiul iti permite, aseaza unele si pe podea.

 

BV0016

BV0003

 

 

 

Intregeste decorul cu mici decoratiuni sau figurine si, la final, cand va cobori seara, stropeste frunzele plantelor, aprinde felinare romantice si bucura-te de isprava ta sorbind, alene, dintr-un pahar de vin.