Copiii au nevoie de povesti. Au nevoie sa simta ca orice este posibil atata timp cat iti doresti cu adevarat si ca, indiferent care va fi rezultatul final, merita sa te lupti pentru a obtine ce vrei. De aceea trebuie sa ii amenajezi camera astfel incat sa ii dezvolte creativitatea, sa isi scrie singur povestile si sa gaseasca o sursa de inspiratie pentru toate aventurile vietii. Creeaza-i o lampa de veghe cu totul si cu totul deosebita care sa ii transmita ca fiecare zi are povestea ei si ca in spatele celor mai intunecati nori se afla un soare puternic, gata sa ii lumineze calea in viata.

Pasul 1
Desi pare foarte sofisticata, aceasta lampa de veghe necesita putine materiale si nu este nici complicat de pus cap la cap. Asadar, vei avea nevoie de un placaj din lemn pentru traforaj, vopsea spray in doua nuante: alb si bleu, fierastrau pendular sau o trusa de traforaj, glaspapir, placaj pentru pictura, o lampa de veghe cat mai simpla si ieftina si un sistem de prindere pentru norisori.

Pasul 2
Deseneaza cu un creion de tamplarie conturul norului principal pe placajul din lemn pentru traforaj. Realizeaza-i dimensiunea pe care o consideri potrivita, insa tine cont de spatiul pe care il ai disponibil pe perete si de faptul ca vei mai desena si alti doi – trei norisori adiacenti, mai mici.

Pasul 3
Decupeaza forma norului cu ajutorul fierastraului pendular sau cu ustensilele dintr-o trusa de traforaj. La final, netezeste-i marginile cu glaspapir, pentru a fi cat mai “pufos”.

Pasul 4
Pentru a avea o lampa de veghe cat mai complexa in camera copilului, mai realizeaza doi – trei norisori mai mici din placajul pentru pictura.

Pasul 5
Aplica un strat de vopsea alba pe fiecare norisor, dar numai pe partea exterioara. Dupa ce s-a uscat, aplica vopseaua spray de culoare bleu doar pe marginile norisorilor si astfel vor arata cat mai aproape de cei reali, pe care ii poate observa daca ridica privirea la cer.

Pasul 6
Fixeaza in perete lampa de veghe, respectand instructiunile de pe ambalaj. Incearca sa gasesti o lampa cat mai simpla si necostisitoare, deoarece aceasta va fi oricum acoperita de noul sistem de iluminat pe care il construiesti.

sistem de iluminat 1

Pasul 7
Nu ti-a mai ramas decat sa ridici norisorii pe perete. Cel mai mare, realizat din placajul de lemn, va acoperi integral lampa de veghe, iar pe ceilalti asaza-i in jurul lui, pentru a-i tine companie. In momentul in care se aprinde led-ul de la lampa de veghe, imaginea este similara cu cea a rasaritului de soare.

Sursa:  http://goo.gl/h5Gmqy