In momentul in care devii parinte prioritatile se schimba la 180 de grade iar noul venit devine centrul in jurul caruia graviteaza toate lucrurile. De cate ori nu ti s-a intamplat ca tu sa jonglezi intre doua bluze iar cel mic sa aiba dulapul doldora de nici nu a avut timp sa poarte toate hainutele. Acelasi lucru este valabil si pentru perechile de incaltari: adidasi, ghete, sanadalute, papucei, nimic nu trebuie sa lipseasca din garderoba celui mic. Si cand spunem nimic atunci includem si un suport de pantofi creativ si ingenios, ca doar nu o sa stai sa cauti prin casa pantofiorii rataciti, pe sub pat sau prin cuptor.

Pasul 1
Rolul de parinte vine si cu o doza supraplina de creativitate asa ca iata ce ai nevoie pentru a realiza un suport de pantofi extrem de util: o galerie scurta pentru draperii, o scandura de lemn de care sa prinzi draperia (are rol strict decorativ, deci este optionala) si inele metalice pentru draperie.

Pasul 2
Taie scandura de lemn la lungimea galeriei pe care vrei sa o transformi in suport de pantofi. Lemnul poate sa fie prelucrat sau brut, in functie de aspectul pe care vrei sa il obtii la final. Aplica un strat de lac de finisaj sau chiar un strat de vopsea intr-o culoare obraznica, daca vrei sa fie mai jucaus.

Pasul 3
Monteaza galeria pentru draperie pe scandura de lemn urmarind instructiunile. Fiecare galerie are un mecanism propriu, asa ca cel mai bine este sa urmezi indicatiile celui care a proiectat-o.

Pasul 4
Prinde scandura de lemn cu tot cu draperie pe perete, intr-un loc usor accesibil tie si mai putin accesibil celui mic. Foloseste o bormasina si patru suruburi mari pentru a o fixa la perete dupa care apuca-te de sortat pantofiori.

suport de pantofi

Pasul 5
Asaza inelele pentru draperie pe bara si prinde intr-un singur carlig ambele perechi de pantofiori. In acest fel nu ii vei mai gasi desperecheati, “strigand” unul dupa celalalt din colturi diferite ale casei. Daca nu reusesti sa ii pui pe amandoi pe un singur carlig, atunci introdu doua carlige pe acelasi inel si acest fel vor ramane tot impreunati.

Acest suport de pantofi facut cu iscusinta si indemanare poate servi si ca o piesa decorativa la tine in locuinta. Cand cel mic va creste si nu va mai fi nevoie sa ii insiri perechile de pantofiori, poate fi ideal pentru atarnarea gentilor sau a esarfelor.

sursa: http://goo.gl/ROGNlG