Evenimentele placute pe care vrei sa le impartasesti cu prietenii si familia trebuie sarbatorite ca in povesti. Si, chiar daca, e putin probabil ca petrecerea sa dureze trei zile si trei nopti, cu siguranta in ceea ce priveste decorul, invitatii si bucatele vei fi la inaltime. Cat despre amenajarea mesei, toamna este foarte ofertanta in materie de elemente decorative. Ghinde, conuri de brad, tartacute, tigve, frunze, boabe de porumb, spice de grau, toate se pot transforma in decoruri feerice pentru tine si invitatii tai.  Asadar, ce-ar fi daca un suport de lumanari ar deveni piesa de rezistenta a mesei si restul ornamentelor ar veni sa completeze ideea decorativa?

Pasul 1
Pentru a realiza acest suport de lumanari, va trebui sa faci rost de niste pahare de vin cu picior, lumanari decorative intr-o singura culoare (iti sugeram o nuanta aprinsa, cum ar fi visiniu, turcoaz, bleumarin, ca sa vina in contrast cu albul fetei de masa sau a farfuriilor), tartacute si conuri de brad.

Pasul 2
Acest suport de lumanari se realizeaza foarte rapid si nu trebuie sa te pregatesti dinainte. Il poti asambla chiar in momentul in care te apuci de asezat masa, insa trebuie sa ai toate elementele pregatite. Asadar, spala paharele de vin si lasa-le la uscat, aduna din gradina tartacutele, spala-le si pe ele si apoi sterge-le cu un prosop de bucatarie. Dupa ce ai terminat de spalat, tot este necesar sa faci in cadrul acestui pas, este sa iesi la o plimbare in parc, dar nu uita sa iti iei cu tine un cos. Nu, nu vei organiza un picnic rapid, ci va trebui sa aduni cele mai frumoase conuri de brad.

Pasul 3
Daca toate materialele sunt pregatite, te poti apuca de treaba. Asaza pe masa cateva tartacute, cat mai variate ca forma si colorit. Stabileste-le locul acolo unde vei dori sa asezi si suportul de lumanari.

Pasul 4
Deasupra lor asaza paharele de vin cu capul in jos, astfel incat taratcutele sa fie „capturate” in interiorul paharelor. In acest moment paharele se vor afla cu picoarele in sus, dar stai fara grija, si ele vor avea un rol. Si chiar unul important, ele vor susutine lumanarile. Asaza cate o lumanare pe fiecare picior de pahar. Astfel, in momentul in care vor fi aprinse, toata ceara topita se va scurge pe piciorul paharului si nu pe masa.

Pasul 5
La sfarsit „imprastie” cateva conuri de brad razlet pe masa. Conurile de brad vor accentua ideea tomnatica ce s-a infiripat pe masa ta de bunatati. La momentul oportun, stinge lumina si aprinde lumanarile pentru a crea o atmosfera intima si relaxanta de care sa te bucuri cu cei mai buni prietenei ai tai.

Sursa: http://bit.ly/1VjgzRa