Gradina este un loc magic prin definitie. Natura nu are nevoie de infrumusetari: copacii, iarba, florile sunt elemente decorative naturale care iti permit in decursul anilor sa observi in timp real transformarile pe care le suporta de-a lungul anotimpurilor. Asfintitul si rasaritul soarelui pot fi mult mai interesante si mai pline de suspans decat emisiunile televizate iar stelele creeaza o atmosfera mai intima decat orice lumanare parfumata. Insa, crearea obiectelor diy vine nu numai din necesitate ci si din placerea intregului proces de asamblare a fiecarei parti pana devine un intreg. Exista elemente decorative pe care le poti realiza si pe care le poti integra in ansamblul natural fara sa deranjeze armonia deja existenta.

Pasul 1
Vei avea nevoie de amestec pentru beton, o mana de pietricele, un castron de plastic, o conserva de aluminiu, gel combustibil chafing dish, spray de gatit, un ziar, un recipient in care sa amesteci betonul si un bat cu care sa amesteci. Multe ingrediente si nu stii exact ce o sa iasa? Poti pastra misterul pana la final sau poti arunca o privire pe poze si sa iti formezi o idee.

Pasul 2
Pune amestecul pentru beton in recipientul pe care l-ai pregatit in prealabil, adauga apa si amesteca cu un bat. Realizeaza o gaura in mijlocul amestecului uscat in care vei incepe sa pui apa (similar cum se face gaura din faina in care adaugi apa cand faci paine). Amestecul nu trebuie sa iasa nici foarte lichid dar nici prea solid.

Pasul 3
Aplica spray pentru gatit pe castronul de plastic si pe conserva de aluminiu. Spray-ul va impiedica betonul sa se lipeasca de recipiente, deoarece vei avea nevoie sa le rastorni la un moment dat.

Pasul 4
Toarna betonul in castronul de plastic. Pune beton doar pana la jumatatea castronului dupa care introdu conserva de aluminiu in mijloc. Dupa ce ai fixat-o la pozitie, continua sa torni betonul de jur imprejurul conservei pana se umple castronul.

Pasul 5
Roteste conserva dintr-o parte in alta si scoate-o afara dupa aproximativ sase minute de cand ai turnat betonul.

elemente decorative1

Pasul 6
Dupa aproximativ 17 minute, acopera castonul cu un ziar si cu grija intoarce-l invers pentru a scoate betonul din interiorul lui. Datorita spary-ului pentru gatit, nu vei avea pobleme cu dezlipirea lui.

elemente decorative2

Pasul 7
Intoarce forma de beton invers, astfel incat sa fie cu orificiul creat de conserva in sus si asaza pietricele de jur imprejurul orificiului.

elemente decorative3

Pasul 8
Pune combustibilul gel in gaura si aprinde-l cu un chibrit lung, pentru a te bucura in serile cu luna plina si cer instelat si de elemente decorative create de tine, nu doar de natura.

sursa: http://goo.gl/bWMVYy