Redecorarea apartamentului implica de obicei un proiect de lunga durata, bine pus la punct, in care decizia schimbarilor pe care intentionezi sa le faci este una personala si care reflecta personalitatea fiecaruia. Insa, pe langa determinare si creativitate mai trebuie sa tii cont si de bugetul pe care il ai la dispozitie, care poate fi uneori insuficient pentru toate planurile pe care le ai. Cu toate acestea, exista solutii originale si deloc costistoare pentru o serie de proiecte. Spre exemplu, daca te gandesti la decoratiuni pentru pereti, poti realiza un model abstract foarte interesant folosindu-te de capacele de la cutii mari de metal.

Pasul 1
Astfel de decoratiuni pentru pereti nu implica decat 15 capace rotunde de la cutii mari sau medii de metal, 5 capace rotunde de la cutii mici de metal, vopsea spray in diferite nuante, banda adeziva de pictura si banda dublu adeziva. Bineinteles, numarul capacelor poate varia in functie de modelul pe care vrei sa il realizezi.

Pasul 2
Pentru inceput spala bine capacele si lasa-le la uscat. Poti folosi capacele de la cutii de vopsea sau de la orice recipient de metal pe care il ai prin casa. Nu trebuie neaparat sa fie de aceeasi dimensiune, deoarece vei realiza un model abstract.

Pasul 3
Acopera pentru fiecare capac in parte portiunea pe care vrei sa o lasi naturala. Lasa-ti imaginatia sa lucreze si realizeaza modele diferite. Nu trebuie neaparat sa fie toate impartite la jumatate, vor iesi modele foarte reusite daca acoperi numai un sfert din capac sau doua treimi.

Pasul 4
Aplica vopseaua spray pe portiunea lasata libera si las-o sa se usuce. Daca nu te va multumi pe deplin culoarea, mai aplica un strat. Variaza culorile, dar ai grija ca nuantele sa fie complementare si vei obtine niste decoratiuni pentru pereti foarte reusite.

Pasul 5
Dupa ce s-au uscat, dezlipeste banda adeziva pentru pictura. Poti opta pentru varianta in care colorezi ambele suprafete, si in acest caz vei lipi banda adeziva pentru pictura pe portiunea deja vopsita si vei aplica o alta nuanta pe cea libera. Daca te hotarasti sa faci o combinatie intre nuanta metalica si culoarea aplicata anterior, dar nu esti multumit de cum se prezinta capacul de vopsea natural, aplica o nuanta de gri metalic peste si vei imita aspectul natural.

Pasul 6
Dupa ce ai realizat toate combinatiile de culori dupa bunul plac, nu ti-a mai ramas decat sa concepi un model care sa fie exact pe gustul tau. Modelele abstracte sunt foarte potrivite ca decoratiuni pentru pereti deoarece nu ai cum sa realizezi ceva gresit. Lipeste banda dublu adeziva pe spatele fiecarui capac si asaza-le pe perete.

Nu te lasa descumpanit de aspectele financiare atunci cand vrei sa iti reamenajezi casa. Exista multe proiecte do it yourself, cum este si acesta referitor la decoratiuni pentru pereti, care nu sunt foarte costisitoare si arata cu adevarat profesionist.