Nu exista bucurie mai mare pe fata copiilor ca atunci cand se joaca la groapa de nisip. Sunt atrasi ca niste mici magneti si reusesc sa ajunga la ea chiar cu riscul de a-si primi cicalelile de rigoare din partea parintilor, care nu sunt de acord cu aceasta modalitate de amuzament. Pentru parintii care isi fac griji din cauza igienei nisipului de afara, exista alternative foarte distractive sub denumirea de nisip kinetic sau nisip de luna. Bineinteles ca nu veti gasi gropi cu nisip de luna sau nisip kinetic in parculetele din cartiere, astfel de „delicatese” vin in cantitati mici si la preturi destul de ridicate. Insa, daca iti doresti ca cel mic sa se poata juca cu nisip de luna acasa, il poti realiza singur cu foarte putine ingrediente.
Pasul 1
Bucuria celor mici este la doar 4 ingrediente distanta. In primul rand, vei avea nevoie de nisip clasic, in jur de 4 cesti vor fi suficiente. Foloseste aceeasi cescuta pentru a masura toate ingredientele, asa cum faci si la bucatarie. Apoi, adauga pe blatul de lucru doua cesti de amidon de porumb si 1-3 cesti de apa. Pentru a colora nispul, vei folosi fie colorant alimentar, fie vopsea sub forma de pulbere.
Pasul 2
Amesteca intr-un castron nisipul cu amidonul de porumb si colorantul dupa care adauga apa. Foloseste mai intai doar o cescuta de apa si mai adauga apoi, pe parcurs, pana cand ajungi la consistenta dorita. Daca doresti sa obtii nisip de luna mai umed atunci vei pune mai multa apa, daca nu, te poti opri dupa prima cescuta.
Pasul 3
Lasa-l pe cel mic sa se joace in voie. Textura nisipului este extraordinara si ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile motorii intr-o maniera distractiva. Poti sa le pui la indemana forme de biscuiti, lopatele si galetuse si cu siguranta vor gasi ce sa faca cu ele.
Pasul 4
Dupa ce se plictisesc de joaca, lasa nisipul de luna intr-un recipient neacoperit. Chiar daca o sa se usuce, nu este nici o problema. Data viitoare cand vor dori sa se joace cu el, este suficient sa adaugi niste apa pana ajunge la consistenta dorita. In cazul in care il acoperi cu un capac, exista riscul crescut ca data viitoare cand vei dori sa il folosesti sa fie acoperit de mucegai.
Nisipul are calitati kinestezice iar joaca cu nisipul nu este numai o joaca, ci are efect terapeutic, fiind folosit pentru rezolvarea conflictelor sau in tratarea diferitelor traume.
sursa: http://goo.gl/ogEgUE