Daca intrebi un adolescent din ziua de astazi ce este o discheta floppy disk este posibil sa-ti spuna “Mai lasa-ma, tataie, cu astfel de intrebari capcana”. Chiar daca erau vitale acum 15 ani daca voiai sa salvezi cevea din calculator, durata lor de viata a fost relativ scurta iar noile computere nu mai sunt prevazute cu un spatiu adecvat pentru a putea introduce dischetele. Asadar, tinerii sunt oarecum indreptatiti sa ridice din sprancene cand le pui astfel de intrebari, deoarece probabil abia invatau sa faca primii pasi atunci cand erau la mare cautare dischetele floppy disk. Insa, pentru ca tie sigur iti trezesc amintiri frumoase, ce ar fi daca le-ai transforma intr-un suport de creioane? Nu isi mai ating ele scopul pentru care au fost concepute, dar fara indoiala ca inca mai pot fi utile.

Pasul 1
Un suport de creioane este folositor in orice locuinta si are si avantajul ca se poate realiza foarte usor din aproape orice fel de materiale. Astazi iti propunem sa realizezi unul din dischete floppy disk. Vei mai avea nevoie si de un pistol de lipit. Optional poti adauga la lista de materiale si elemente decorative, precum bilute, margele, banda adeziva decorativa washi tape etc. – in cazul in care vrei sa il mai infrumusetezi la final.

Pasul 2
Pune in priza pistolul de lipit si lasa-l sa se incalzeasca. Traseaza o linie subtire de lipici pe una din laturile unei dischete si lipeste-o de o alta latura a unei alte dischete. Continua sa lipesti laturile intre ele pana cand obtii un patrat constituit din patru dischete.

suport de creioane 1

Pasul 3
Ataseaza partea de jos suportului. Aplica un strat de lipici de jur imprejurul dischetei, care va servi pe post de fund, si pozitioneaza cei “patru pereti” deasupra ei. Apasa usor dar ferm pana cand se lipesc de discheta de jos.

Pasul 4
Daca vrei sa ai un suport de creioane mai jucaus, il poti accesoriza cu banda adeziva decorativa washi tape sau cu alte elemente decorative pe gustul tau. Adauga creioanele, marker-ele si toate ustensilele de scris si gaseste-i un loc potrivit la tine pe birou. Eventual langa suportul de CD-uri, daca tot sunt cele care au luat treptat locul dischetelor floppy disk.

suport de creioane

Poti pastra acest suport de creioane pentru tine sau il poti face cadou cuiva care este pasionat de IT, sau care pur si simplu apreciaza lucrurile handmade sau obiectele retro.

Sursa: http://goo.gl/UPXppI