Mai sunt doar cateva zile pana la intalnirea cu Mosu’ asa ca trebuie sa te asiguri ca totul arata ca la carte. Casa este amenajata, bradul impodobit si prajiturelele sunt la cuptor. Daca totusi simti ca lipseste ceva, arunca o privire peste alte ornamente de Craciun pe care ti le propunem pentru astazi. Cine stie, poate gasesti chiar ce iti lipseste.

Pasul 1
Asigura-te ca ai la indemana mai multe baloane de marimi diferite, pistol de lipit, sfoara de iuta, folie stretch alimentara, aracet transparent si optional pudra cu sclipici. Astfel de ornamente de Craciun se fac foarte usor si de aceea te incurajam sa realizezi mai multe, in marimi diferite.

Pasul 2
Umfla baloanele la dimensiunea pe care doresti sa o aiba aceste ornamente de Craciun la final. Tine cont de faptul ca daca balonul este prea mic, mingiile din sfoara de iuta este posibil sa aiba o forma mai mult ovala decat rotunda. Poti realiza si ornamente de Craciun pentru exterior, folosind aceeasi metoda, insa va trebui sa utilizezi baloane mult mai mari.

ornamente de craciun1

Pasul 3
Infasoara balonul umflat in folie stretch alimentara. Acest pas este foarte important, deoarece aracetul se lipeste mai bine de folia stretch decat de balon.

ornamente de craciun2

Pasul 4
Infasoara balonul in sfoara de iuta. Pentru a avea un punct de pornire, lipeste cu banda adeziva capatul de la sfoara de balon si apoi porneste la drum. Sfoara trebuie sa fie foarte ferm stransa pe balon, altfel nu va sta la pozitie. Cand esti multumit de cum arata, mergi cu sfoara pana la capatul pe care l-ai lipit cu banda adeziva si fie lipesti si celalalt capat sub aceeasi banda, fie dezlipesti si primul capat si le lipesti pe amandoua cu pistolul de lipit.

ornamente de craciun3

Pasul 5
Pune aracetul intr-un vas suficient de incapator incat sa intre si balonul infasurat in sfoara. Daca vrei sa obtii ornamente de Craciun sclipitoare, adauga in aracetul transparent si pudra cu sclipici.

Pasul 6
Pune balonul infasurat in sfoara de iuta in vasul cu aracet si plimba-l bine prin el, astfel incat aracetul sa ajunga peste tot. Dupa ce s-a imbibat bine, lasa-l sa se usuce. Agata-l cu un carlig de ceva suspendat si lasa-l peste noapte. Pune dedesubtul lui o bucata de ziar sau plastic, ca sa nu se scurga aracetul pe jos.

Pasul 7
Dupa ce esti sigur ca aracetul s-a uscat, sparge balonul si trage-l afara impreuna cu folia stretch prin cea mai larga deschizatura a ornamentului.

ornamente de CRaciun