Cand esti mic, gandul ca trebuie sa faci baie fie te entuziasmeaza fara margini, fie te face sa iti doresti sa o iei la sanatoasa. Exista copii pentru care baia zilnica este un adevarat chin si ajunge chiar sa ii anxieteze. De aceea parintii trebuie sa caute idei pentru decorarea baii astfel incat sa ii atraga pe cei mici si sa transforme tot procesul intr-o activitate placuta si amuzanta. Daca cel mic va privi baia ca pe un joc si nu ca pe o responsabilitate, atunci problema va fi nu cum sa-l aduci in cada, ci cum sa-l scoti din ea.

Pasul 1
Vei avea nevoie de hartie gumata colorata, foarfeca, un borcan si colorant alimentar. Probabil te intrebi ce poate iesi din acest mix de „ingrediente” care sa ii atraga pe copii, dar vei fi suprins ce idei pentru decorarea baii iti pot veni atunci cand ai neaparata nevoie de inspiratie.

Pasul 2
Taie hartia gumata colorata astfel incat sa obtii multe cercuri colorate. Daca vrei sa aiba toate aceeasi forma, atunci foloseste-te de un borcan pe post de sablon. Deseneaza-i conturul cu un pix, dupa care decupeaza-l cu o foarfeca. Realizeaza in jur de 10 cercuri pentru fiecare culoare. Cu cat mai multe culori, cu atat mai amuzant va fi pentru cel mic.

Pasul 3
Stropeste cu apa peretii cazii si faianta de jur imprejur, dupa care pur si simplu lipeste cercurile din hartie gumata. Cat timp vor fi usor umezi, cercurile se pot lipi si dezlipi cu usurinta. Le poti aseza amestecat sau le poti grupa pe culori si sa-l rogi pe cel mic sa numere cate cercuri se afla in fiecare culoare. Astfel, nu numai ca ai gasit cu brio idei pentru decorarea baii celui mic, dar ai identificat si modalitati prin care sa il inveti lucruri noi.

idei pentru decorarea baii 1

Pasul 4
Pentru ca tot procesul sa fie si mai atractiv, adauga cateva picaturi de colorant alimentar in apa din cada. Colorantul alimentar nu reprezinta nici un pericol pentru pielea copilului, doar transforma totul intr-un joc si mai amuzant.

Pasul 5
Ca alternativa la colorarea integrala a apei de baie, poti realiza cuburi de gheata din colorant alimentar.  Pune apa in recipientul de facut gheata si adauga un strop de colorant alimentar. Adauga un cub sau doua de gheata in apa de baie iar cel mic se va distra de minune, incercand sa prinda cuburile de gheata colorate inainte sa se topeasca.

Sursa: http://goo.gl/paEQlb