O noua zi, o noua ocazie pentru tine sa simti satisfactia lucrului facut de tine! Contributia ta proprie la amenajarea casei tale cu o decoratiune confectionata cu mozaic din gresie sau faianta va genera cu siguranta o explozie de pozitivism. Ne-am gandit ca e timpul sa scoti din camara resturile de la amenajarile precedente din casa, din dulap niste haine de lucru, iar din suflet o doza mare de bucurie si entuziasm. Rezultatul va fi pe masura!

Mozaicul din gresie sau faianta sparta va ramane mereu ceva modern care va fura orice privire, datorita amestectului de culori, forme si texturi. Si daca te gandesti ca asta poate duce la un rezultat kitschos, alunga repede acest gand. Un mozaic poate fi o decoratiune interioara sau exterioara cu adevarat speciala, mai ales pentru ca stim ca tu ai un simt estetic deosebit. Nu e nevoie sa fii artist sa faci diferenta intre frumos si urat, intre elegant si de prost gust. Decoratiunile sub forma de mozaic pot fi din gresie sau faianta, dar nu amestecate. Acestea pot fi aplicate in orice loc din casa sau gradina, de la baie, pana la pervazul ferestrelor sau peretii bucatariei. Mai mult, poti decora cu un mozaic o masa pe care sa aplici o bucata de sticla sau ghivecele florilor. Ramane la aprecierea ta unde va avea cel mai spectaculos efect in functie de tendintele si designul casei sau apartamentului tau.

Pregatirile sunt gata, bucatile de gresie sunt in fata ta si spatiul care urmeaza a fi decorat ales. Acum urmeaza partea cea mai distractiva. Tot ce trebuie sa faci este sa iei un ciocan si sa te descarci de toate starile negative pe acele bucati de gresie. Fa-le tandari pe fiecare in parte pana ce se transforma in mici bucatele ce urmeaza a fi imbinate in opera ta de arta. Alege bucatile de gresie care nu sunt ciobite la suprafata, aplica un strat de adeziv pe zona pe care doresti s-o decorezi si asaza ramasitele in modul in care doresti. Fii atent doar ca acestea sa fie asezate pe acelasi plan, fara denivelari.  Dupa ce ti-ai exloatat imaginatia la maximum, aplica intre bucatile de gresie chit pentru rosturi. Si acesta poate fi ales intr-o anumita culoare care sa completeze tabloul final.

Acum urmeaza ultima etapa, care este si cea mai importanta: pregateste-ti o cana de ceai si bucura-te de priveliste!