Tot mai multi apeleaza la montarea lambriului din pvc pentru a imbraca peretii interiori sau exteriori, ori gasesc de cuviinta ca tavanelor si mansardelor le sta bine daca sunt fabricate din lambriu. Lambriurile din PVC sunt un bun exemplu de evolutie prin eficienta: au in componenta materiale reciclabile integral, rezista la umiditate accentuata, sunt simplu de intretinut. Este important de subliniat ca lambriurile din PVC nu sunt suporteri inflacarati ai focului, deoarece nu intretin arderea in cazul izbucnirii unui incediu.
Iata un ghid practic pentru montarea lambriului din PVC pe perete:
Pasul 1
Orice om iscusit intr-ale practicii isi face un plan de actiune inainte de a trece la savarsirea ei. Asadar, ai nevoie de urmatoarele materiale: lambriu PVC, accesorii specifice pentru lambriuri, sipci din lemn, polistiren, suruburi autoforante si dibluri, doze pentru prize si intrerupatoare. Montarea lambriului din PVC nu se poate face fara: ruleta, nivela cu bula de aer, cutter si rigla, surubelnita sau masina de gaurit electrica.
Pasul 2
Montarea lambriului incepe prin fixarea sipcilor pe perete. Sipcile din lemn se vor aseza la o distanta de 50 cm intre ele si paralel cu podeaua. Nivela cu bula are un rol definitoriu pentru un montaj drept al sipiclor, asa ca tine-o pe-aproape.
Pasul 3
Daca peretele cu pricina include geamuri sau usi, se vor prinde sipcile de jur-imprejurul lor, pentru a facilita fixarea capatelor sau marginilor lambriului.
Pasul 4
Spatiile dintre sipci se vor acoperi cu placi de polistiren. In acest fel se vor asigura izolarea fonica si termica. Un alt avantaj al placilor din polistiren este ca latimea lor (50 de cm) permite o incadrare perfecta intre sipci.
Pasul 5
Acum ca sunetul si caldura ies mai greu din casa, poti incepe montarea efectiva a lambriului din PVC. Montarea primei placi de lambriu va incepe dintr-o margine a peretelui si se va fixa cu ajutorul suruburilor autoforante. Consulta nivela sa vezi daca placa are o pozitie verticala corespunzatoare. Lambriurile de la marginea geamurilor sau a peretelui se vor decupa dupa ce au fost masurate in prealabil.
Pasul 6
Dupa ce toate placile au fost fixate cu suruburi autoforante, urmeaza montarea prizelor si intrerupatoarelor. Mai intai este necesar sa insemnezi pe lambriu zona in care se afla prize sau intrerupatoare. Perforeaza lambriul cu ajutorul frezei rotunde, dupa care treci la introducerea dozelor si montarea intrerupatoarelor si prizelor.
Pasul 7
Imbinarea lambriurilor la colturi se realizeaza prin intermediul coltarelor speciale sau prin montarea elementelor PVC de tip U la impletirea cu tavanul ori podeaua.
Pasul 8
Bucura-te de lambriul din PVC pe termen lung! Lambriul din PVC este rezistent la lovituri, oxidare, indoire sau deformare, putrezire sau coroziune si umiditate ridicata (se foloseste in bai, balcoane, bucatarii).