Atunci cand vremea nu iti permite sa te ocupi asa cum ti-ai dori de gradina sau daca nu esti unul dintre norocosii care locuiesc la casa, atunci concentreaza-ti energia si disponibilitatea in a-ti construi o mini gradina de interior. Dar cand spunem mini, nu exageram cu nimic. Iti propunem astazi sa privesti intr-o lumina noua becurile pe care pana astazi le aruncai la gunoi, si anume, sa le transformi in sere pentru plante mici. Iata ce trebuie sa faci.

Pasul 1
Prima parte este simpla. Trebuie sa stai. Da, ai citit bine. Stai si asteapta sa ti se arda un bec. Nu are sens sa strici un bec perfect functional. O astfel de mini gradina de interior se poate realiza oricand, deci asteapta pana cand oboseste un bec si este preagatit sa primeasca o noua responsabilitate. Dupa ce ai pus mana pe un bec ars, indeparteaza cu grija partile din interior care nu mai sunt folositoare. Intrucat acest pas presupune spargerea sticlei (nu a becului, ci a celei din interiorul fasungului) nu uita sa porti echipament de protectie: ochelari si manusi. De asemenea, fa acest procedeu deasupra unei cutii, pentru a impiedica cioburile sa se imprastie prin casa.

mini gradina de interior 1

Pasul 2
Scoate partea de metal din varful becului cu ajutorul unui cleste cu varf ascutit. Strecoara clestele printre resturile de sticla neagra pe care ai spart-o mai devreme si trage de marginile partii de metal pana reusesti sa o indepartezi. Vei simti cateva fire trosnind, dar nu te ingrijora, oricum nu vrei ca becul sa mai functioneze cand il vei transforma intr-o mini gradina de interior.

mini gradina de interior 2

Pasul 3
Dupa ce ai scos partea de metal, indeparteaza si restul de sticla neagra ramasa. Sticla neagra este destul de dificil de scos, asa ca tine ferm cu o mana de bec si foloseste-te de cealalta pentru a rasuci cu clestele sticla neagra.

mini gradina de interior3

Pasul 4
Esti la jumatatea procesului de transformare. Odata ce sticla neagra a fost indepartata, vei putea vedea sistemul de iluminat din interiorul becului. Pentru a-l scoate si pe acesta vei avea nevoie de o surubelnita plata, pe care o vei folosi pe post de parghie. Infinge cu fermitate surubelnita in interior pana auzi un zgomot care sa iti confirme ca surubelnita a intrat unde trebuie si apoi rasuceste-o de jur imprejur pentru a desprinde sistemul din interior. Este necesar sa ai ceva forta pentru a face acest lucru. Asa ca, indiferent daca produsul final este fin si delicat, pana ajungi acolo trebuie sa transpiri putin.

Pasul 5
Scoate firele cu o penseta si sparge cioburile ramase pe gura becului cu o surubelnita. Acum esti gata sa iti realizezi mini gradina de interior.

Pasul 6
Becurile sunt ideale pentru plante mici pe care sa le cresti ca elemente decorative. Poti pune in interior nisip de la florarie, pentru a crea solul perfect in care plantuta sa se dezvolte. Daca vrei sa utilizezi nisip de pe plaja atunci mai intai trebuie sa il speli bine pentru a inlatura orice urma de sare si apoi sa il usuci. Poti adauga muschi de copac uscat, iar ca sugestie de planta careia ii place intr-un astfel de mediu iti recomandam tillandsia.

Pasul 7
Daca vrei o mini gradina de interior in adevaratul sens al cuvantului atunci foloseste becul pe post de sera in care semintele pe care le plantezi sa germineze. Forma bombata a becului si sticla transforma acest mediu intr-unul excelent in care semintele sa creasca. Nu iti face griji pentru lipsa de oxigen, fiind o zona inchisa plantele isi creeaza propriul ecosistem. Cand acestea cresc suficient de mult le poti muta cu grija in alte ghivece care sa le permita sa se dezvolte.

Sursa: http://bit.ly/1KfNWOt