Ori de cate ori te apuci de curatenie, inevitabil trebuie sters praful. Nu este suficient sa aranjezi patul, sa stergi geamurile si sa speli vasele. Obligatoriu trebuie sa acorzi o atentie crescuta si miliardelor de particule de praf care se ascund in cele mai mici colturi si care pot deveni periculoase pentru sanatatea ta si a celor din jur. In multele ocazii in care ai sters praful, te-ai intrebat vreodata ce reprezinta de fapt aceste particule de praf? Ele sunt insecte miniscule de marime microscopica si exista milioane de astfel de vietati in toate casele. Se ascund  cu maiestrie in pilote, carpete, piese de mobilier, cuverturi de pat, haine, jucarii de plus si unde nici macar nu te gandesti. Daca ai un termometru de camera care iti indica o umiditate foarte scazuta, atunci cu siguranta trebuie sters praful deoarece particulele de praf absorb apa din umiditatea aflata in incapere.

Exista cativa pasi simpli care trebuie urmati atunci cand te apuci de sters praful.

Sterge praful sistematic si constiincios. Nu te rezuma doar la biblioteca si pardoseala. Stabileste-ti un traseu astfel incat sa nu omiti nici un loc in care s-ar fi putut aduna praf. S-a demonstrat ca este util sa asculti muzica atunci cand faci aceasta operatiune, intrucat te vei misca mai repede si vei ramane concentrat la ce ai de facut.

Misca-te prin camera fie in sensul acelor de ceasornic, fie invers. Incepe mai intai cu mobila de langa perete, dupa care roteste-te prin camera in functie de directia stabilita. Ridica obiectele si curata si suprafata de sub ele, nu te rezuma la ce se vede pe langa. Tine cont ca realizezi operatiunea de sters praful pentru a avea grija de sanatatea ta si nu pentru frumusetea apartamentului.

Daca observi ca s-a adunat foarte mult praf pe carpa pe care o folosesti, atunci scutur-o in afara casei sau clateste-o cu putina apa calduta.

Sterge praful si in locurile greu accesibile, macar o data pe saptamana, cum ar fi in spatele pieselor de mobilier greu, la lustra sau candelabre ori sub pat. Poti folosi o pensula de vopsit pentru colturi sau un mop cu maner telescopic pentru locurile indepartate.

Intotdeauna aspira canapelele si fotoliile, folosind accesoriul din dotare pentru astfel de proceduri.

Ultimul loc pe care il cureti este intotdeauna podeaua. Daca ai face acest lucru mai la inceputul curateniei, atunci tot praful sters de pe mobila si canapele s-ar duce pe jos, si toata munca ar fi in zadar.