Mestesugul impletitului din fibre naturale este cunoscut inca din Antichitate, aceasta arta precedand-o atat pe cea a tesutului cat si pe cea a ceramicii.

Tehnica de impletire, veche de mii de ani, a fost folosita pana spre mijlocul secolului al XX-lea in stransa legatura cu ocupatiile curente ale locuitorilor precum agricultura, vanatoarea, culesul din natura, pescuitul etc., taranii folosindu-se de aceasta indeletnicire pentru a confectiona diverse obiecte de uz casnic care sa le fie de ajutor.

89103cos picnic

Apoi, ei au trecut dincolo de utilitate si au inceput sa confectioneze jucarii sau pur si simplu obiecte decorative, preferate de multi dintre noi datorita efortului minim de intretinere.

Traditia impletitului mai are in zilele noastre doar cativa sustinatori, iar cei care mai practica acest mestesug o fac pentru faptul ca reprezinta o modalitate de existenta.

Hobbitland doreste sa pastreze traditia impletiturilor din rachita si iti pune la dispozitie diverse obiecte, ideale daca planuiesti sa iti amenajezi locuinta intr-un stil rustic. La noi poti gasi atat coşuri pentru paine, vin, tavite, cat şi numeroase modele de suporturi impletite pentru ghivecele de flori.

89109