Este binecunoscut faptul ca apa poseda caracteristici terapeutice, iar prezenta ei nu numai ca aminteste ca puritatea si curatenia sufleteasca se pot atinge, dar si aduce odata cu sine o liniste interioara, un moment de profunda relaxare. Pentru cei carora le place sa vada atat cerul cat si frumosul din interiorul lor oglindite in pacea apei linistite, avem astazi vesti despre cum se poate transforma un cauciuc de masina  intr-un iaz de gradina.

Pasul 1
La capitolul „trebuie sa facem rost de” vor intra: un cauciuc vechi de masina sau mai multe (mai mari sau mai mici, in functie de posibilitati), folie groasa de plastic sau alt material impermeabil, nisip, pietre de dimeniuni mari, plante, pietris. Iti vor veni in ajutor o lopata, un fierastrau electric si o nivela.

Pasul 2
Aduna toate uneltele si materialele necesare in locul pe care l-ai ales ca fiind cel mai potrivit pentru a gazdui viitorul tau iaz de gradina. Asigura-te ca pamantul din zona respectiva este neted si nu ascunde prea multe pietre ascutite. Apoi sapa o groapa suficient de adanca incat sa cuprinda cauciucul in intregime. Dupa ce ai verificat daca adancimea gropii corespunde cu inaltimea cauciucului, presara un strat de nisip pe fundul gropii si niveleaza usor suprafata. Introdu din nou cauciucul in groapa ca sa te asiguri ca nu s-a ridicat prea mult nivelul gropii – groapa trebuie sa ramana mai inalta decat cauciucul.

iaz de gradina 1

Pasul 3
Pune in functiune fierastraul electric si sectioneaza partea de sus a a cauciucului.  Manuieste cu grija aparatul deoarece mana poate sa alunece mai usor cand tai cauciuc (material elastic) decat atunci cand sectionezi o bucata de lemn (material mai putin flexibil, mai rigid). Batatoreste bine pamantul langa peretii cauciucului si curata bine suprafata din interiorul lui de obiecte ascutite, pentru ca urmeaza sa asterni folia peste.

iaz de gradina 2    iaz de gradina 3

Pasul 4
Imbraca cauciucul (sau cauciucurile daca ai dispus de mai multe) cu materialul impermeabil sau folia de plastic. Cauciucul va fi acoperit de materialul impermeabil in intregime, atat la interior cat si la exterior. Asaza pietrisul pe margine si batatoreste usor suprafata dimprejurul cauciucului.

iaz de gradina 4

Pasul 5
Asaza pietrele mari pe marginile de sus ale cauciucului pentru a impiedica materialul impermeabil sa se desfaca de pe peretii cauciucului si pentru a crea un aspect cat mai placut. Sirul pietrelor se poate prelungi pana in vecinatatea cauciucului (cauciucurilor) pentru a crea o adevarata insula a relaxarii. Adauga apa in minunatul iaz de gradina pe care deja l-ai finalizat si imbogateste flora locala cu cateva plante care sa trezeasca la viata micul tau colt de pace.

iaz de gradina 5   iaz de gradina

Sursa: http://goo.gl/lcFnVn