Atunci cand iei decizia – dictata de o necesitate tehnica sau de considerente estetice – sa cumperi un profil de finisaj, o parte importanta a procesului este reprezentata de alegerea materialului din care acesta este fabricat.

Ca sa-ti usuram munca de „documentare”, iti prezentam pe scurt materialele din care sunt fabricate profilele noastre.

Aluminiul eloxat

Materialul eloxALUM20®, folosit la producerea sistemelor noastre de finisaj, are drept aliaj de baza aluminiul inalt anodizat (grosimea stratului de anodizaj fiind de minim 20 de microni), ceea ce confera produselor rezistenta sporita la coroziune, zgariere si un aspect estetic superior.

Acest aliaj de o calitate inalta este utilizat nu numai la executatea unor obiecte in aparenta „pur decorative”, dar si cu un pronuntat caracter de protectie, avand in vedere calitatile de rezistenta la coroziune.

Disponibil in finisaje lucioase sau satinate, in nuante de argintiu, auriu sau bronz, eloxALUM20® este un material elegant, rezistent si care permite asortarea cu celelate elemente din ambientul respectiv (feronerie, placi ceramice, parchet, etc.).

Profilele in finisaje satinate, care ulterior anodizarii sunt supuse unui tratament chimic special (E6EV1), sunt rezistente la trafic intens si pot fi utilizate si in mediul exterior.

In conditii normale de exploatare, durata de viata estimata a profile din eloxALUM20® este de 10 ani.

Intretinerea profilelor fabricate din acest material este facila datorita calitatilor lor superioare. Praful se poate sterge foarte usor cu o carpa care nu se scamoseaza si cu o solutie pe baza de sapun. In cazul petelor de ulei, vopsea sau tus, folositi o solutie de acetona cu care se freaca bine suprafata ce trebuie curatata. Ideal este sa folositi produse de curatare si conditionare sub forma de pasta neabraziva. Acestea confera un luciu puternic, de calitate, inlatura murdaria printr-un proces de tratate superficiala ce protejeaza multa vreme impotriva aparitiei petelor. Nu folositi solutii abrazive sau lame, intrucat acestea pot lasa zgarieturi permanente. De asemene, nu folositi solutii pe baza de alcool, deoarece acestea ormeaza o pelicula ce atrage praful.

Aluminiul folio

Este aluminiul supus unui tratament special (cromare) si acoperit apoi cu o folie din PVC cu granule din aluminiu de o calitate superioara, in nuante care imita textura lemnului si care permite asortarea cu mobilierul si parchetul. Aceasta folie din PVC este deosebit de rezistanta la conditii de trafic.

Prin acest procedeu se obtine o gama variata de nuante lemnoase: stejar, stejar inchis, stejar vechi, mahon, fag, cires, nuc, wenge.

Aluminiu sublicromat in camp electrostatic

Acest aluminiu este decorat prin imprimarea de pe film a unei nuante de lemn, un material inovator si deosebit de rezistent. Din gama larga de culori realizate din acest material (pin, cires salbatic, lemn inchis, stejar inchis, stejar vechi, ulm), cu siguranta veti gasi treceri de pardoseala si protectii pentru trepte care va vor permite asortarea cu mobilierul si parchetul.

Aluminiul natural

Aluminiul natural este un aliaj care are la baza aluminiu grade 6063, supus unui tratament de durificare (T3/T5). Produsele noastre manufacturate din acest material se obtin prin extrudare, o parte din ele fiind supuse ulterior si unor operatii de prelucrare mecanica (stantare, gaurire).

PVC (cu rasina ABS, folio, coextrudat, compus, rigid)

Materialul superior cunoscut sub numele de PVC cu rasina ABS este materialul de fabricatie a numeroase produse pe care le oferim si confera acestora o rezistenta mecanica si maleabilitate ridicata, durabilitate foarte  mare, stabilitate chimica si izolare termica. Majoritatea produselor noastre sunt fabricate prin extrudare din granule de PVC de calitate superioara, combinate cu acest copolimer-rasina ABS (baghetele din PVC, cornierele, plintele).

O alta parte sunt realizate din PVC pe care se aplica un film acrilic, pentru realizarea unor culori speciale, pe care noi le numim “marmorate”, pentru ca realizeaza in esenta aparenta pietrei naturale, a lemnului sau a unui film metalic (baghetele din PVC folio). Acest tip de profile sunt rezistente la radiatiile UV si confera o nota particulara interioarelor.

Alte tipuri de profile sunt realizate din PVC coextrudat, care imbina PVC-ul rigid cu un alt tip de PVC, mai moale (etansatoarele).

Profilele din PVC compus (profilele de dilatatie) sunt realizate din PVC rigid prin coextrudare cu insertie din cauciuc neoprenic, pentru rezistenta la expansiune si contractii.

Glafurile sunt realizate din PVC rigid cu o structura interna dreptunghiulara, care le confera o rezistenta deosebita.

Produsele din PVC, pe langa aspectul placut, prezinta multiple avantaje datorita tocmai proprietatilor materialului din care sunt confectionate si nu in ultimul rand al pretului mai scazut. Caracteristicile profilelor din PVC raman neschimbate pentru o lunga perioada de timp, iar montajul lor se face rapid si curat, evitandu-se complicatiile legate de folosirea solutiilor clasice.

Intretinerea profilelor din PVC se realizeaza simplu, prin stergere cu un burete umed, imbibat la nevoie intr-un detergent neabraziv. Depunerile de praf sunt reduse, PVC-ul nefiind un material electrostatic.

Alama regala

Alama regala (un aliaj de cupru – zinc) este un material superior, cu o rezistenta deosebita la conditii de trafic intens si foarte intens, la interior si in mediul exterior.

Ca urmare a tratamentului termic la care este supusa, alama regala este un aliaj cu proprietati mecanice si constructive mult ameliorate: ductabilitate superioara, rezistenta ridicata la coroziunea in atmosfera si la uzura. Rezistenta superioara la coroziune este datorata stratului protector de la exterior obtinut prin lustruire mecanica.

Intretinerea profilelor din alama regala este facila datorita calitatii superioare a materialului utilizat. Pentru ingrijirea profilelor, puteti folosi o emulsie care curata si protejeaza impotriva petelor generate prin oxidare.

In timp, profilele din alama regala capata un aspect nobil, atins de patina timpului; cei care doresc ca profilele din alama sa arate ca noi si dupa un timp indelungat trebuie sa stie ca alama se poate reconditiona usor cu ajutorul gelurilor speciale non-abrazive, care asigura o curatare intensa, dar fina, a suprafetei profilului aflat intr-un stadiu incipient / mediu de uzura. Nu este indicata folosirea lamelor, care lasa zgarieturi, sau a solutiilor pe baza de alcool, ce formeaza o pelicula care atrage praful.

In conditii normale de exploatare, durata de viata estimata a profilelor din alama regala este de 15 ani.

Produsele din alama regala pe care le oferim sunt disponibile in urmatoarele finisaje: alama, alama lucioasa, alama antichizata si alama cromata. Ele sunt recomandate pentru instalare in spatiile interioare si exterioare, supuse unui trafic intens si foarte intens, in conditii de uzura normala pentru respectivele grupe de produse.

Inox – SteelINOX5*

Daca ai un spatiu care necesita o igiena impecabila (unitati de alimentatie publica, restaurante, cantine, spitale, etc), inoxul (otelul inoxidabil) este ideal, fiind un material inovativ – un aliaj special, pe baza de crom, caracterizat printr-un grad sporit de rezistenta la coroziune. Profilele de finisaj fabricate din inox sunt ideale si pentru amenajarea spatiilor exterioare, supuse unui trafic intens.

Pe langa rezistenta superioara, nu sunt de neglijat nici calitatile estetice ale acestui material, in aspect satinat sau lucios, deosebit de elegant.

Costurile de intretinere ale profilelor din inox sunt reduse, iar durata de viata este cuprinsa intre 10 si 20 de ani.