O dupa amiaza linistita cu o prietena poate fi exact ce ai nevoie la sfarsit de saptamana pentru a te relaxa. Si pentru ca o intalnire reusita are nevoie de un cadru propice, iti recomandam sa iti construiesti o masuta de cafea care sa fie suficient de inalta ca sa nu fie nevoie sa te apleci, dar si usor de deplasat in cazul in care este nevoie.

Pasul 1
O masuta de cafea este usor de achizitionat, insa daca vrei sa si spuna ceva despre personalitatea ta, atunci te sfatuim sa o faci cu mainile tale si sa iti lasi amprenta personala asupra ei. Cea pe care ti-o prezentam astazi se confectioneaza cu doua lazi din lemn, placaj de dimensiunea celor doua lazi puse una langa cealalta, 4 role pentru mobila (ideal ar fi sa folosesti modelul care se poate si bloca, ca sa nu te trezesti ca pleaca masuta de cafea la plimbare), balamale, pensula de vopsit si niste carpe vechi, bormasina, suruburi pentru lemn si vopsea.

masuta de cafea 1

Pasul 2
Mai intai asaza cele doua lazi de lemn una langa cealalta, pe o bucata de placaj. Daca nu ai unul de dimensiunea potrivita, atunci masoara lungimea si latimea celor doua lazi unite si taie placajul conform masuratorilor. Tine cont ca vei avea nevoie de doua placaje, asa ca taie-le pe amandoua acum, mai ales ca trebuie sa fie de aceleasi dimensiuni. Prinde cate un suru in fiecare colt al lazilor, astfel incat acestea sa nu se deplaseze dupa placaj.

masuta de cafea 2

Pasul 3
Intoarce baza cu fata in jos si, pe spatele placajului, monteaza cele patru role in colturi. Asigura-te ca rolele sunt aliniate cu suruburile pe care le-ai fixat anterior, in asa fel incat sa nu se vada. Vei avea nevoie sa folosesti bormasina, asa ca asigura-te ca vei avea una la indemana.

Pasul 4
Inainte de a monta si partea de sus a masutei, trebuie sa pui balamalele si sa o vopsesti. Montarea balamalelor te poate pune in incurcatura, insa daca stii ce sa urmaresti nu vei avea probleme. Daca vrei sa aliniezi balamalele la manerele lazilor de lemn atunci masoara latimea lazii si marcheaza cu un creion jumatatea acesteia, deasupra manerului.

Pasul 5
Dupa ce ai marcat locul in care vei monta balamalele si locul in care vei introduce suruburile pentru placajul de deasupra, te poti apuca de vopsit. Tine cont de faptul ca orice operatie de vopsire trebuie sa se desfasoare intr-o zona cu ventilatie puternica, asa ca alege cu grija locul in care vei face aceasta procedura. Este bine sa vopsesti masuta de cafea inainte sa ii montezi balamalele si placajul de deasupra, ca sa o poti acoperi integral in culoarea pe care o vrei.

masuta de cafea 3

Pasul 6
In momentul in care vopseaua s-a uscat poti monta balamale. Ar fi util daca ai mai avea o mana de ajutor pentru acest pas. In timp ce tu fixezi balamalele pe placajul de lemn, cealalta persoana te ajuta sa o aliniezi la manerele lazilor si iti tine placajul fix cat tu montezi balamaua si pe lada. Primul surub este cel mai dificil de pus la pozitie, insa dupa aceea treaba va merge ca unsa.

masuta de cafea 4

Pasul 7
La final poti folosi masuta de cafea si pe post de spatiu de depozitare, fiind suficient de incapatoare pentru a-ti pastra carti, paturi sau alte obiecte carora nu le-ai gasit inca un loc.

Sursa: http://thd.co/1QmRiGW