Copiii au nevoie sa fie incurajati pentru a-si dezvolta abilitatile creative. Si pentru ca la varste mici nu au inca notiunile de bine si rau clar definite in mintea lor, se intampla sa realizeze adevarate opere de arta pe pereti, canapele sau usi. Chiar daca de multe ori primul instinct este sa il certi pe cel mic pentru ca a desenat pe unde nu trebuie, incearca sa vezi partea buna a lucrurilor si concentreaza-te pe micul tablou realizat cu multa migala si creativitate. Si pentru a te putea bucura pe deplin de progresele realizate de cel mic, mai bine construieste-i o masa pentru copii pe care sa poata experimenta cat doreste, fara sa stea cu teama ca a facut vreo nazbatie.

Pasul 1
O masa pentru copii este utila in orice casa, chiar si pentru adulti, daca elementul surpriza consta in vopseaua cu efect de tabla de scris. Vei avea nevoie doar de o masuta de cafea din lemn (sau orice alta masa pe care nu o mai folosesti si la care poate ajunge copilul), vopsea cu efect de tabla de scris, smirghel si vopsea acrilica in orice nuanta doresti.

Pasul 2
Pe aceasta masa pentu copii vei aplica vopseaua cu efect de tabla de scris numai in partea de sus, asa ca pregateste masa pentru operatiunea de vopsire. Daca este necesar foloseste smirghelul pentru a o netezi si sterge-o cu o carpa uscata. Apoi aplica vopseaua spray cu efect de tabla de scris si las-o sa se usuce.

Pasul 3
Dupa ce masa pentru copii s-a uscat complet in partea de sus, acoper-o cu banda adeziva pentru pictura, pentru a o proteja de eventualele pete care pot aparea in procesul de vopsire a picioarelor.

Pasul 4
Aplica un strat de vopsea in nuanta aleasa pentru picioarele mesei si las-o sa se usuce. Daca iti doresti o culoare mai intensa atunci aplica inca un strat de vopsea; daca, in schimb, iti place nuanta mai pala, cel de-al doilea stat nu mai este necesar.

masa pentru copii 1

Cumpara creta de colorat si invita-ti copilul sa se joace in voie. Aceasta masa pentru copii poate creste odata cu puiul tau. Daca acum descopera placerea de a desena si a crea povesti in culori, mai tarziu masa pentru copii il va ajuta sa rezolve calcule complicate sau cum sa desparta in silabe. Fiind acoperita cu vopsea cu efect de tabla de scris, nu va mai trebui sa scrie pe ciorne, ci poate folosi direct masa. Aceasta masa pentu copii este impropriu denumita astfel deoarece poate fi foarte utila si adultilor. Spre exemplu, atunci cand vorbesc la telefon si trebuie sa noteze ceva dar nu au la indemana foaie si pix, pot folosi fara probleme masa celor mici.

sursa: http://goo.gl/zx7c0u