A venit vremea sa folosim toate resursele de care dispunem, atat intelectuale cat si materiale. Acum cativa ani, daca am fi propus ca usa sa devina peste noapte masa de exterior, lumea ne-ar fi intrebat daca ne tragem dintr-o familie de magicieni sau daca avem o putere fantastica de convingere. Cum am facut o masa de exterior colorata dintr-o usa? Ne-am folosit capul, timpul si priceperea, nu vreo tehnologie de ultima ora.

Pasul 1
Traim intr-o epoca in care oamenii s-au obisnuit sa arunce tot ce nu le mai trebuie, insa este mult mai practic sa iti dezvolti gandirea laterala incercand sa gasesti noi si noi utilizari obiectelor pe care le-ai pus deoparte. Asadar, astazi iti propunem sa incerci usa care s-a hotarat sa iti serveasca masa. Pentru aceasta vei avea nevoie de o usa de lemn cu geamuri mici, model vechi (cam cum intalneam in casa bunicii). Mai adauga la lista de materiale pentru masa de exterior si niste picioare de masa pe care le poti achizitiona de la un magazin de accesorii pentru mobila, smirghel, banda adeziva de hartie, vopsea pentru decorat sticla si vopsea spray de culoare neagra.

Pasul 2
Pentru inceput curata usa de praf cu o carpa uscata. Spala geamurile cu solutie de curatare, dupa care aplica vopseaua de decorat sticla. Vopseste geamul pe partea care va fi pe interiorul mesei si lasa-l sa se usuce timp de 24 de ore. Foloseste culori variate, dar care sa se armonizeze frumos.

Pasul 3
Ataseaza picioarele de masa la usa conform instructiunilor, folosind suruburile si saibele din dotare.Te sfatuim sa alegi niste picioare de lemn intrucat se vor incadra mai bine in imaginea de ansamblu.

Pasul 4
Masoara diametrul gaurii unde a fost instalat manerul pentru usa si taie o bucata de lemn de dimensiunea aceasta pentru a umple golul. Lipeste-l cu un adeziv puternic si lasa-l sa se usuce. Dupa ce s-a uscat, niveleaza toata suprafata lemnoasa cu smirghelul.

Pasul 5
Ai ajuns la pasul in care trebuie sa vopsesti usa care se transforma in masa. Pentru a preveni vopsirea geamurilor, acopera-le cu banda adeziva de hartie. Foloseste spray-ul vopsea pentru a acoperi uniform si repede intreaga suprafata lemnoasa. Pentru o culoare mai intensa las-o sa se usuce si mai aplica o data vopseaua.

Pasul 6
Dupa ce s-a uscat poti indeparta banda adeziva si curata geamul cu o carpa umeda. Aceasta masa de exterior este ideala intr-o gradina sau pe o terasa unde pot avea acces si copii, deoarece vor fi incantati de geamurile colorate in care se reflecta lumina de la soare.