S-a demonstrat stiintific ca nimic nu se compara cu rezemarea cotului de masa. Masa de bar reprezinta dovada vie ca se poate sta comod la o masa si in picioare. Daca ai o curte incapatoatoare cu siguranta ai si prieteni cu chef de petrecere. Cum statul la masa ucide initiativa, iti vom face cunostinta in cele ce urmeaza cu o masa de bar care nu trebuie sa guste vreun strop de alcool ca sa se sprijine de gard. Asa ii place ei sa stea, pe margine, in afara drumului, dar in mijlocul evenimentelor.

Pasul 1
O extensie la gard sub forma de masa de bar poate fi foarte utila in diverse situatii: petreceri in curte, un gratar cu familia sau pur si simplu daca vrei sa iti servesti cafeaua la aer curat. Pentru aceasta vei avea nevoie de suruburi de 1 ¼’’, 2 balamale cu brat de 4”, 4 scanduri de lemn 2×2, 4 uluci de gard. Ca ustenstile necesare, pune pe masa de lucru smirghelul, bolobocul, bormasina, ruleta, fierastraul circular sau fierastraul de mana, un lac protector pentru lemn, creionul si un echer combinat.

Pasul 2
Masoara scandurile de lemn, marcheaza cu un creion de tamplarie locul in care ajung la 120 cm, dupa care taie-le cu un fierastrau circular sau cu unul de mana. Masoara de doua ori inainte de a te apuca de taiat.

Pasul 3
Masoara si ulucile de gard si taie-le astfel incat sa se potriveasca sub scandurile de lemn realizate anterior. Foloseste cu grija fierastraul, mai ales daca esti novice in ale tamplariei, pentru a evita accidentele.

Pasul 4
Aliniaza cele 4 scanduri si prinde-le cu suruburi, dupa care fixeaza ulucile pe dedesubt, perpendicular pe scanduri (daca pui scandurile pe verticala atunci ulucile le vei aseza pe orizontala).

Pasul 5
In acest punct ai o piesa solida care va tine pe post de masa. Va trebui insa sa o fixezi de gard folosindu-te de  balamalele cu brat. Marcheaza cu un creion de tamplarile locul in care vei monta balamalele, la un capat si la celalalt al panoului de lemn. Prinde balamalele de gard si de panou folosind bormasina.

Pasul 6
Masoara distanta de la capul mesei pana la gard si cauta doua bucati de lemn de dimensiunea respectiva pentru a le folosi pe post de picioare pentru masa de bar.

Pasul 7
Dupa ce toata constructia este gata, smirgheluieste intreaga suprafata lemnoasa si aplica un strat de lac protector pentru lemn.

Masa de bar este foarte utila si, datorita faptului ca este prinsa cu balamale, se poate strange si nu ocupa mult spatiu.