Reciclarea este a doua nastere a unui obiect. In schimb, remodelarea poate fi considerata o  adevarata inventie. Poate ca pana acum un borcan si un bec se intalneau numai separat. A venit momentul ca spatiul si timpul sa conlucreze. Spatiul dintr-un borcan gol si timpul a carui trecere se poate masura in kw/h s-au unit pentru a da stralucire casei tale prin lumina pandantiv.

Pasul 1
Consumabilele de care vei avea nevoie sunt urmatoarele: un borcan (de preferat unul cu gura larga), lumina pandantiv, bec, cuie, pix sau marker, ciocan, cleste, foarfece de tinichigerie.

Pasul 2
Pune capacul la borcan si pune-l pe o masa. Foloseste soclul de lumina ca reper pentru a trasa un cerc pe capacul borcanului.

Pasul 3
Decupeaza cercul desenat pentru a face o gaura prin care sa intre soclul de lumina.
Pentru a decupa mai usor capacul, cu ajutorul unui ciocan bate cuie in jurul cercului. Cu cat sunt mai apropiate gaurile cu atat iti va fi mai usor sa tai cercul.

Pasul 4
Din cauza ca in interiorul borcanului nu va circula deloc aerul, acesta se va incinge foarte tare in momentul in care vei porni lumina. Pentru a preintampina aceasta problema, pur si simplu adauga gauri suplimentare capacului. Vei face acest lucru folosind tot cuiul si ciocanul, insa de data aceasta gaurile trebuie sa fie mai mici si cat mai dese. Le poti face in forma de cerc. Astfel, vei permite ventilarea si borcanul nu se va supraincalzi.

Pasul 5
Ai ajuns la pasul in care este necesar sa scoti centrul capacului. Acest lucru se face foarte simplu, taind de-a lungul gaurilor cu foarfeca de tinichigerie, dar poti folosi si o foarfeca obisnuita.

Pasul 6
Eliminarea centrului a lasat in urma margini ascutite. Poti sa remediezi asta folosind clestele pentru a indoi marginile in jos; vei obtine si mai mult spatiu pentru priza.

Pasul 7
Impinge usor soclul prin gaura rezultata, dar ai grija sa incluzi si janta. Dupa care insurubeaza si inelul care vine odata cu lumina pandantiv.

Pasul 8
Insurubeaza becul si introdu-l in borcan.

Pasul 9
Gaseste un loc in casa in care sa-ti atarni noua lustra, proaspat confectionata.

Sugestie:
Pentru a aduce un plus de culoare, poti vopsi o parte din borcan cu vopsea acrilica, in orice model doresti. Cu toate acestea, ai grija sa folosesti culori deschise si sa nu vopsesti  integral borcanul, astfel incat lumina sa poata patrunde in camera.

lumina pandantiv