O zi reusita are in spate o noapte linistita. Si pentru ca somnul sa fie lin si visele sa curga armonios trebuie sa ai un pat in care sa te relaxezi si sa te odihnesti corespunzator. De aceea iti propunem sa iti realizezi singur un pat cu baldachin, care sa corespunda nevoilor tale. Chiar daca suna complicat si destul de costisitor, te asiguram ca nu este chiar asa de dificil sa te bucuri in fiecare noapte de un pat cu baldachin.

Ai la dispopzitie mai multe variante din care sa o alegi pe cea care consideri ca iti va oferi nopti linistite si relaxante. Asadar arunca o privire pe sugestiile de mai jos.

Regulile de baza sunt simple si implica numai doi pasi, dupa care exista o varietate destul de mare de posibilitati prin care poti adauga romantism si farmec dormmitorului tau.

Pasul 1
Fixeaza ceva de tavan de care sa prinzi materialul care va acoperi patul si il va transforma in pat cu baldachin. Trebuie sa te hotarasti daca vrei ca materialul sa cada drept pe podea, sa acopere in intregime patul sau doar sa accentueze colturile.

Pasul 2
Apoi, tot ce mai trebuie sa faci este sa alegi materialul si sa-l atarni de sistemul de prindere. In functie de temperamentul tau, ai o varietate larga de materiale textile din care sa alegi, insa tine cont si de sistemul de prindere pe care il vei folosi. Daca esti o fire sensibila, romantica poti alege un material transarent si usor, cum ar fi voalul. Daca vrei sa obtii un aspect modern pentru dormitorul tau atunci varianta pe care poti merge este o perdea simpla de matase, al carei luciu aparte va intensifica luminozitatea camerei. Pentru o fire rebela si nonconformista cel mai bine se potriveste un baldachin cu modele geometrice sau florale, dar acest tip de material opac se preteaza pentru dormitoare de dimensiuni mari.

Urmatoarele modalitati de prindere te vor ajuta sa iti faci o imagine mai clara asupra viitorului tau pat cu baldachin.

Varianta 1
Monteaza niste tije pentru draperii chiar pe tavan. Tijele pot fi de lungimea patului sau pot fi mai scurte, in functie de spatiul pe care il ai disponisbil si de gusturile fiecaruia.

pat cu baldachin

Varianta 2
Prinde de tavan doua bare pentru prosoape, de-o parte si de alta a patului, dupa care trece materialul textil prin ele. In acest fel, in 20 de minute ai un pat cu baldachin de ti-e mai mare dragul sa dormi in el.

pat cu baldachin 2

Varianta 3
Ai crede ca un cerc de broderie e util doar pentru brodat, dar te-ai insela. Este numai bun pentru a crea un pat cu baldachin, daca il agati de tavan cu ajutorul a doua lantisoare de metal si al unui carlig. Apoi trece materialul textil prin el, si gata! Poti folosi orice cerc ai prin casa, nu doar unul de broderie, din lemn, plastic sau otel, dar de dimensiuni mai mari.

pat cu baldachin 3

Varianta 4
Capseaza materialul pentru baldachin de o sipca de lemn, dupa care infasoara-l o data pe el pentru a ascunde lemnul. Apoi prinde-l cu ajutorul cuielor de tavan, de-a latul patului.

pat cu baldachin 4