Niciodata parca nu ai suficiente elemente de infrumusetare a locuintei tale. Oricat de armonios ar arata apartamentul, intotdeauna mai e loc pentru ceva care sa aduca si mai multa unicitate casei tale. Astazi te vom invata cum sa realizezi un bol decorativ cu totul si cu totul diferit de ce ai vazut pana acum in magazinele de profil. Lasa-ti imaginatia sa calatoreasca in cele mai indepartate locuri pentru ca acest bol decorativ are la baza un glob pamantesc si cateva harti din destinatiile tale preferate.

Pasul 1
Asa cum spuneam, acest bol decorativ porneste de la un glob pamantesc, asa ca in primul rand vei avea nevoie de un glob. Dimensiunea o stabilesti tu, in functie de intrebuintarea pe care vrei sa i-o dai pe parcurs. Poate sa fie unul mare in care sa pui potpourri pentru a parfuma camera sau unul mai mic in care sa iti tii bijuteriile. Aceasta decizie iti apartine in totalitate. Vei mai avea nevoie si de niste harti (cu toate ca acest accesoriu este optional, vei vedea pe parcurs de ce), cutter, adeziv folosit pentru hartie (pe langa faptul ca lipeste hartia, trebuie sa o si izoleze si sa o finiseze), banda bias, platou sau farfurioara rotunda din lemn.

Pasul 2
Taie globul pamantesc in doua jumatati egale, folosind cutterul cu foarte mare grija. Globul este destul de gros si va trebui sa ai putina rabdare pana reusesti. Este posibil sa te descurci mai bine cu un fierastrau de mana, daca ai unul la indemana si daca stii sa il folosesti.

Pasul 3
Dupa ce l-ai taiat in doua, ocupa-te putin de partea din interior. Poti sa o lasi si asa cum se gaseste, dar iata si alte doua variante. Poti sa o colorezi cu un spray auriu sau argintiu, in functie de destinatia finala a acestui bol decorativ.

Pasul 4
O alta varianta ar fi sa ii faci un tapet din harti. Taie harta pe care esti dispus sa o sacrifici in fasii de aproximativ 2,5 cm. Lipeste benzile in interior cu ajutorul acelui adeziv care izoleaza si finiseaza in acelasi timp.

Pasul 5
La final finiseaza marginile globului. Lipeste cu pistolul de lipit banda bias sau orice alta banda decorativa de jur imprejurul globului.

Pasul 6
Deoarece s-a stabilit acum ceva vreme ca Pamantul e rotund, si globul tau va avea aceeasi forma, ceea ce va fi usor incovenabil pentru stabilitatea noului tau bol decorativ. Lipeste jumatatea de glob pe care ai transformat-o in bol decorativ de platoul rotund sau de farfurioara de lemn. Poti gasi si alte variante pentru a-i oferi stabilitate, in functie de materialele pe care le gasesti prin casa.

bol decorativ 1        bol decorativ