Am auzit pe cineva spunand ca spray-urile de camera sunt un fas. Tot ce se poate, dar exista si alte cai de a imprastia un miros placut in casa, ele se numesc lumanari parfumate. Data viitoare cand vei avea un dovleac prin preajma, inainte sa ti-l imaginezi placinta, gaseste-i mai bine un loc potrivit, de unde sa emane parfumul sau fin printr-o flacara galbena ca el.

Pasul 1
Necesarul de materiale va fi compus din dovleci, desigur, fulgi de ceara de soia, batoane de scortisoara, un bat de frigaruie sau o andrea care sa sustina fitilul. Optional poti trece pe lista si uleiuri esentiale cu aroma de scortisoara si colorant pentru ceara.

Pasul 2
Sectioneaza varfurile dovlecilor si scoate semintele, apoi fixeaza fitilul la baza dovleacului. Lipeste o folie de aluminiu pe fundul dovleacului si apoi infasoara capatul fitilului in jurul andrelei sau batului de gratar, pentru a-l aseza in pozitie verticala.

lumanari parfumate handmade

Pasul 3
Topeste fulgii de ceara in doua vase diferite si apoi toarna continutul in dovlecii sectionati, care pot fi deja considerati lumanari parfumate. Sfarama cateva batoane de scortisoara si amesteca-le cu ceara, vei obtine un parfum foarte placut. Pentru un miros mai intens, poti adauga si uleiuri esentiale cu aroma de scortisoara. Mai ai un singur lucru de facut, aprinde un chibrit sau o bricheta si parfumeaza-ti casa cu propriile tale lumanari parfumate, facute de mainile tale.

Poti sa umpli dovlecii si cu ceara provenita de la lumanari, pentru a obtine o culoare aurie. De asemenea, pot fi folositi si dovlecii de dimensiuni mici, au mai putine seminte si se transforma in lumanari parfumate tare dragalase.