Noaptea de inviere este o noapte sfanta, de o incaracatura emotionala extraordinara. Este momentul in care ii simti alaturi pe toti cei dragi pe care i-ai pierdut in decursul anilor si pe care  parca ii strangi in brate pana anul viitor cand va intalniti din nou. Ori de cate ori participi la slujba de inviere, simti cum te invaluie un val de liniste si pace interioara, momentul de maxima intensitate fiind indemnul preotului: “Veniti de luati lumina”. E flacara pe care o aduci acasa si ea iti lumineaza drumul in viata. Un astfel de eveniment trebuie asteptat asa cum se cuvine si de aceea iti propunem sa realizezi niste lumanari decorative pe care sa le aprinzi cu lumina pe care o iei in noapte sfanta.

Pasul 1
Pentru aceste lumanari decorative vei folosi oua din plastic, doua bucati mici, circulare din lemn, bat din lemn, lipici, bormasina si vopsea spray.

Pasul 2
Daca vrei sa realizezi aceste lumanari decorative intr-un timp cat mai scurt, te sfatuim sa achizitionezi oua ornamentale din plastic. Astfel vei sari de pasul in care va trebui sa le decorezi tu. Daca doresti sa ai lumanari decorative facute de la zero, atunci ia niste oua din plastic simple si mai intai decoreaza-le cu sclipici, banda washi tape sau vopsea.

Pasul 3
Dupa ce ai terminat de decorat, foloseste o bormasina si da gauri in fiecare ou. Burghiul trebuie sa treaca fix prin centru si sa mearga din fundul oului pana in cap. In functie de cat de inalt doresti sa fie suportul de lumanare, vei sti cate oua sa gauresti. Marimea burghiului trebuie sa fie aceeasi cu grosimea batului pe care il vei folosi.

lumanari decorative 1

Pasul 4
Gaureste si bucatile din lemn folosind un burghiu pentru lemn si realizeaza o gaura de aproximativ 1,25 cm adancime. Cauta un burghiu care sa fie de grosimea batului din lemn pe care il folosesti. Fa acelasi lucru pentru ambele piese din lemn.

lumanari decorative 2

Pasul 5
Introdu batul in gaura pe care ai realizat-o in baza din lemn, dupa care vei trece fiecare ou prin bat. Stabileste inaltimea suportului si apoi taie ce a ramas in exces. Inainte de a sectiona batul din lemn, asigura-te ca ai lasat 1,25 cm care sa intre in cealalta bucata de lemn.

Pasul 6
Scoate ouale introduse, ele au fost inserate pe bat numai pentru a-ti face o idee referitoare la inaltimea suportului. Mai intai trebuie sa aplici un strat de vopsea atat pe bat cat si pe bucatile din lemn. Vopseste-le intr-o culoare care sa fie in armonie cu nuantele oualor si lasa-le sa se usuce.

lumanari decorative 4

Pasul 7
Dupa ce s-au uscat, insereaza ouale la pozitie. Apoi aplica un pic de lipici pe capatul batului care a ramas liber, dupa care introdu-l in a doua baza circulara din lemn.

lumanari decorative 5    lumanari decorative 6

Pasul 8
Asaza pe suporturile realizate lumanari decorative si la momentul potrivit aprinde-le cu lumina adusa de la biserica.

lumanari decorative 7